Jorik van Egdom favoriet in ETU Cup Weert

De Stadstriathlon in Weert is zondag voor het tweede jaar op rij het strijdtoneel voor een ETU Cup-wedstrijd. Elf Nederlanders komen aan de start van de elitewedstrijden in Limburg. Jorik van Egdom, de wereldkampioen bij de neosenioren, is de grote favoriet voor de overwinning in de mannenrace.

Jorik van Egdom veroverde een week geleden zijn eerste nationale titel bij de senioren op de olympische afstand, won vorig jaar de ETU Cup in Rotterdam en daarmee is de triatleet uit Veenendaal de grootste Nederlandse kanshebber voor de overwinning in Weert. Ook Menno Koolhaas, de nummer drie van het NK, is een kandidaat voor het podium. Koolhaas eindigde een jaar geleden als derde in de ETU-race in Weert en is er op gebrand om die prestatie te herhalen of te verbeteren. De derde Nederlander waar rekening mee mag worden gehouden in Limburg is Donald Hillebregt. Hillebregt heeft de opwaartse lijn van 2015 hervonden, resulterend in een zilveren medaille afgelopen zondag op het NK in Amsterdam.

249773 van%20egdom%20zegeviert 233e6e original 1496918879

Foto: Tim Buitenhuis

Snelle zwemsters

Kirsten Nuyes voert met startnummer zes de Nederlandse delegatie aan in de vrouwenwedstrijd. De atlete uit Sittard is een snelle zwemster en moet, net als Marije Dankelman, vanaf het begin voorin mee kunnen draaien in de wedstrijd. De Franse en Britse atletes, onder wie de winnares van vorig jaar Léonie Périault, lijken in Weert de beste papieren te hebben voor de overwinning.

De Nederlandse afvaardiging bestaat verder uit: Marco Akershoek, Jardy van den Heuvel, Stijn Jansen, Pim Lebouille, Jony Heerink en Jasmijn van der Burg.  Weert staat van vrijdag tot en met zondag in het teken van de triathlonsport. De elitewedstrijden vinden op zondag plaats. De vrouwen starten om 13.45 uur en de mannen om 17.00 uur.

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten