Plat voegt nieuwe Europese titel toe aan imposante erelijst

KITZBÜHEL – Paralympisch kampioen Jetze Plat bouwde vandaag op het EK paratriathlon verder aan zijn toch al imposante erelijst. De rolstoelatleet uit Vrouwenakker veroverde zijn vierde Europese titel op rij. Geert Schipper verspeelde het brons na een penalty. In de overige klassen waren er ereplaatsen voor de Nederlandse paratriatleten en 's middags ook bij de vrouwen junioren.

Ongenaakbaar

Jetze Plat krijgt zo langzamerhand de status van ongenaakbaar. Waar de Nederlander ook start, hij lijkt enkel nog te kunnen winnen. In Kitzbühel zette hij met een sterk zwemonderdeel de toon voor een sterke race, die hij tijdens het wheelen definitief besliste. De Oostenrijker Thomas Fruewirth kon het langst partij geven en pakte zilver. Geert Schipper was tot in de finishstraat op jacht naar het brons, maar kwam net te laat nadat hij eerder in de race een penalty uit moest zitten. De vierde plek was daarop zijn deel. Giovanni Achenza uit Italië was spekkoper en pakte de derde podiumplek.

Verdienstelijk debuut

Marget IJdema debuteerde op het EK in het internationale circuit met een verdienstelijke vierde plek. Ook zij kwam slechts een handvol seconden tekort voor het brons. IJdema constateerde na afloop tevreden dat het resultaat goed was en dat er tegelijkertijd nog veel te leren valt. Ook Maurits Morsink was voor het eerst Ek-deelnemer. De PT-2 atleet zette de snelste fiets- en looptijden neer in zijn klasse, maar komt met zwemmen nog tekort om mee te doen om de podiumplekken. Ook Daniël Knegt en Koen de Leeuw moesten genoegen nemen met een zevende plek tijdens hun tweede EK-optreden.

Progressie

Met een zesde plek voor Rani Škrabanja en een negende plek voor Quinty Schoens was er in de middaguren ook succes bij de junioren. Beide atletes verbeterden hun EK-resultaat met dertig plekken ten opzichte van 2016. Joyce Caro eindigde bij haar debuut op plek 42.

251188 td170616042%20jetze%20wint 4adabe large 1497613308

Foto: Orange Pictures / Toon Dompeling 

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten