Europese kampioenschappen triathlon 2019 in Weert

KITZBÜHEL - De Europese kampioenschappen triathlon 2019 worden in het Limburgse Weert gehouden. Dat heeft voorzitter Renato Bertrandi van de European Triathlon Union vanochtend bekendgemaakt na afloop van het ETU-congres in het Oostenrijkse Kitzbühel. Weert kreeg de voorkeur boven de kandidatuur van de Russische stad Kazan.

Belangrijk doel

Burgemeester Jos Heijmans van Weert en sportgedeputeerde Ger Koopmans van de provincie Limburg zijn zeer tevreden met de toewijzing: “Met het binnenhalen van het EK triathlon 2019 halen we een groots evenement naar Weert. Dit is niet alleen goed voor Weert, maar voor heel Limburg, voor Nederland én goed voor de triathlonsport,” verklaarden de beide Limburgse bestuurders.

Ervaring

“Hier hebben we lang en keihard voor gewerkt. Geweldig dat we in onze opzet zijn geslaagd. De triathlonsport is één van de belangrijkste speerpuntsporten van het provinciale sportbeleid. Weert heeft door zijn ervaringen met de Stadstriathlon alle kwaliteiten om er in 2019 een groots en onvergetelijk EK van te maken. Het gaat ongetwijfeld een geweldig triathlonfeest worden,” luidde de enthousiaste reactie van Wilfried Weekers die als voorzitter Stichting Stadstriathlon Weert de bidprocedure begeleidde.

Jeugd

"Ook de NTB is trots op de toekenning van het EK 2019 aan Nederland. Het is een schitterende promotie voor de triathlonsport," aldus Wim van Oijen, voorzitter van de NTB. "De organisatie van dit grote evenement draagt ook bij aan de invulling van onze en de Limburgse plannen om meer jeugd aan het bewegen te krijgen."

 

Centrum van de sport

De Europese kampioenschappen triathlon 2019 worden van 5 tot en met 9 juni gehouden.  Het EK wordt ingeluid met een openingsceremonie, het ETU-congres en diverse activiteiten op breedtesportgebied. Start- en finishlocaties voor zowel de topatleten als de breedtesporters zijn allemaal in Weert.

Foto's: Renée Tijdink

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten