Marco van der Stel mist topvorm op EK triathlon Kitzbühel

KITZBÜHEL – Een ziekteperiode na de Worldcup van Cagliari gooide roet in het eten voor de EK-aspiraties van Marco van der Stel. De NTC-atleet miste vandaag op het EK in het Oostenrijkse alpendorp Kitzbühel de kracht om met de besten mee te kunnen op het loopparcours. Van der Stel eindigde na een goed zwem- en fietsonderdeel teleurstellend op plek 33. De Nederlandse junioren mannen moesten het doen met klasseringen in de middenmoot.

Kopgroep

Het gewenste scenario voor Marco van der Stel was vandaag ontsnappen op de fiets met een relatief kleine kopgroep. Hij deed alles goed om dat te verwezenlijken, opende sterk met zwemmen, kwam als achtste en laatste atleet aansluiten in een vroege kopgroep en zag daar achter twee groepen ontstaan. Al na een ronde werd de groep Van der Stel, met daarin ook de latere winnaar Joao Pereira uit Portugal, opgeslokt door een tweede groep, waarna negentien mannen aan de leiding kwamen.

251249 img 8923 58c6b8 large 1497720392

De beste loper van het veld, Fernando Alarza uit Spanje, zat in de derde groep op bijna een minuut. Die voorsprong was uiteindelijk net voldoende voor het trio Pereira, Raphael Montoya (FRA) en Joao Silva (POR) om uit de handen van Alarza te blijven, die strandde op plek zes. Van der Stel moest lijdzaam toezien hoe de ene na de andere achtervolger hem verschalkte. Hij finishte op plek 33. Volgende week krijgt de in Sittard wonende atleet een herkansing op het EK sprint triathlon in Düsseldorf.

Timmermans snelste Nederlandse junior

Finn Timmermans werd bij de junioren de beste Nederlander. Twee minuten na de Portugese winnaar Vasco Vilaca finishte de Noord-Limburgse atleet op plek 27, nadat hij op de fiets vanuit de derde groep helemaal voorin de wedstrijd wist te geraken. Niek Heldoorn werd vandaag veertigste. Youri Keulen viel in het begin van de race en miste daarop de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Keulen finishte uiteindelijk op plek 44.

251248 img 8983 6fe432 large 1497720390
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten