Klamer favoriet in Holten, Caelers maakt comeback

HOLTEN - De ETU Sprint Premium European Cup vormt zaterdag het hoofdprogramma van de 33e Triathlon Holten. Rachel Klamer schreef de thuiswedstrijd in Overijssel al vier keer op haar naam en is ook nu weer de favoriete voor de overwinning. Maaike Caelers maakt na een jaar afwezigheid haar comeback op internationaal niveau.

Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat een Premium European Cup plaats vindt in Holten. Vorig jaar schreven de Oekraïense Yuliya Yelistratova en de Fransman Raphael Montoya de race op hun naam. Rachel Klamer ontbrak in het drukke olympische jaar, maar dit keer is ze weer van de partij. Voor Klamer - die als ze niet over de wereld reist bij haar ouders in het Overijsselse Beuningen te vinden is - is de triathlon in Holten een thuiswedstrijd. Ze schreef de wedstrijd al vier keer eerder op haar naam en gaat er zaterdag alles aan doen om daar een vijfde overwinning aan toe te voegen.

252177 msj 0044%20itu%20janos%20schmidt 043d24 original 1498719568

Foto: ITU / Janos Schmidt

Caelers keert terug

Verder komen bij de vrouwen Kirsten Nuyes, Jony Heerink, Marije Dankelman en Maaike Caelers aan de start. Caelers maakt haar comeback op internationaal niveau na een jaar afwezigheid vanwege fysieke problemen. “De artsen dachten dat ik last had van spanning in het kwalificatietraject naar Rio, maar ook nadat ik me niet had geplaatst, bleef ik klachten houden. Uiteindelijk bleek dat ik een bacterie in mijn darmen had die daar niet hoorde. Het herstel duurde lang en vroeg veel energie van mijn lijf, maar ik ben op de weg terug. Het gaat iedere week beter en ik heb zin in Holten”, aldus Caelers.

Murray tegen de rest

In de mannenrace vormen Donald Hillebregt, Jardy van den Heuvel, Jorik van Egdom, Marco Akershoek, Pim Lebouille en Stijn Jansen de Nederlandse inbreng. Jorik van Egdom, vorige week twaalfde op het EK sprint in Düsseldorf, gaat in Holten voor een plek in de top tien, terwijl ook Marco Akershoek voor een verrassing zou kunnen zorgen. De grote favoriet in Holten is Richard Murray uit Zuid-Afrika, de nummer vier van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en partner van Rachel Klamer.

Naast de elitewedstrijden is er op zaterdag ook een Junior European Cup in Holten. In deze wedstrijd kunnen de Nederlandse junioren zich kwalificeren voor het WK half september in Rotterdam. Finn Timmermans en Rani Ŝkrabanja stelden al een startbewijs veilig tijdens het EK triathlon in Kitzbühel.

Holten staat dit weekend geheel in het teken van de triathlonsport. De mannenwedstrijd gaat zaterdag om 10.30 uur van start, de vrouwen volgen om 13.00 uur. Naast de Sprint Premium European Cup en Junior European Cup zijn er op vrijdag en zaterdag ook wedstrijden voor de jeugd en voor recreanten.  Het zwemmen is in de Domelaar, het fietsen op en rond de Holterberg en het lopen in het sfeervolle centrum van Holten.

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten