TARGU MURES - Elf Nederlandse atleten komen van 26 tot en met 30 juli in het Roemeense Târgu Mures aan de start van het EK crosstriathlon- en duathlon. De combinatie van beide crossdisciplines in één EK staat voor het eerst op Europese triathlonkalender.

Coach Armand van der Smissen heeft het EK in Târgu Mures als speerpunt voor het seizoen 2017 aangemerkt en vaardigt een groot team af naar Transsylvanië. De Nederlandse ploeg wacht in Târgu Mures een parcours dat zowel snel als technisch is. Bovendien kunnen de hoge temperaturen in Roemenië de strijd extra uitdagend maken.

254255 tefest%20(2) 862af5 large 1500996110

De duatleten bijten op vrijdag de spits af met een cross-duathlon over 6,2 km lopen, 20km mountainbiken en 3,1 km lopen. Sanne Broeksma, Laura Gorter, Dieuwertje Poort, Juul van de Kruijs, Frank Schotman en Joep Staps vertegenwoordigen ons land in de elitecategorie.

De crosstriatlon (1km zwemmen, 23,7km mountainbiken, 6,2 km lopen) staat zaterdag en zondag op het programma. Jelle van Lanen en Quirijn Waaijenberg starten zaterdag in de juniorencategorie en leggen de sprintafstand af (500m zwemmen, 10km mountainbiken en 3,1 km lopen). Joost Christiaans, Ferdinand Oldeman en Christiaan Solleveld komen zondag in actie in de elitecategorie.

De crossduathlon en -triathlon zijn sterk groeiende disciplines binnen de triathlonsport. De huidige wereldkampioene op de crosstriathlon, Flora Duffy uit Bermuda,  won vorig jaar ook het wereldkampioenschap triathlon op de olympische afstand. Nederland moet het in Roemenië overigens zonder Mark Hamersma, Glenn Wesseling en Maud Golsteyn doen. Zij richten zich dit jaar volledig op het XTERRA-circuit.

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten