EDMONTON - Rachel Klamer is zaterdag de enige Nederlandse in de eliterace van de zesde wedstrijd meetellend voor de ITU World Triathlon Series in Edmonton. Naast Klamer komen er ook vier paratriatleten in actie in Canada tijdens de World Paratriathlon Series.

Rachel Klamer begon dit seizoen met een 25e (Gold Coast) en een twintigste plaats (Yokohama) aarzelend aan de World Triathlon Series, maar eindigde twee weken geleden in Hamburg weer in de top tien. In Edmonton hoopt de atlete uit het Overijsselse Beuningen de stijgende lijn vast te houden. “Het zou mooi zijn als ik in de komende wedstrijden weer wat constanter presteer. Het doel is gewoon lekker te racen; bezig te zijn met het proces, niet zozeer het resultaat, dan zien we wel waarin dat resulteert”, aldus Klamer die met nummer zeven van start gaat.

252177 msj 0044%20itu%20janos%20schmidt 043d24 large 1498719568

 

De favorieten in de vrouwenrace in Edmonton zijn de Amerikaanse Katie Zaferes, de aanvoerster in de tussenstand om het wereldkampioenschap, haar landgenote Kirsten Kasper, de nummer twee in de ranking, en Flora Duffy, de regerend wereldkampioene uit Bermuda. Er komen geen Nederlandse mannen in actie in de mannenrace waarin de Spanjaarden Mario Mola en Javier Gomez de grootste kanshebbers voor de overwinning zijn.

Vrijdag komen vier paratriatleten aan de start van de ITU World Paratriathlon Series-race. Geert Schipper is de grote favoriet in de PTWC-klasse  voor rolstoelatleten. Margret IJdema maakt in dezelfde klasse haar debuut in de World Paratriathlon Series en is daarin een van de drie deelneemsters. Ook Maurits Morsink, uitkomende in de PTS2-categorie, heeft uitzicht op het podium en Daniël Knegt, met guide Pascal Valentijn, is een kandidaat voor een top vijf-notering in de klasse voor slechtzienden.

254265 geert%20schipper f518e8 original 1501045676

De wedstrijden voor de paratriatleten staan vrijdag om 17.00 uur (1.00 zaterdagnacht in Nederland) op het programma. De eliterace voor vrouwen op zaterdag begint om 13.00 uur (21.00 uur Nederlandse tijd).

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten