Bondscoach Armand van der Smissen is met drie Nederlandse atleten aanwezig op het wereldkampioenschap duathlon in het Canadese Penticton.

Het wereldkampioenschap duathlon (op zaterdag 19 augustus) vindt dit jaar tegelijk plaats met het WK lange afstand- en cross-triathlon tijdens het ITU Multisport World Championships Festival in Penticton (British Columbia). Nederland wordt in Canada alleen vertegenwoordigd in de duathlon. Thomas Cremers komt aan de start bij de junioren en Nils Pennekamp en Yennick Wolthuizen komen uit in de elitewedstrijd. De nummer drie van vorig jaar, Jorik van Egdom, is niet van de partij. Hij is op hoogtestage als voorbereiding op het WK in Rotterdam op 16 september.

256035 home main7 7c1c63 large 1502949570

Nils Pennekamp en Yennick Wolthuizen hebben allebei een atletiekachtergrond. Pennekamp is de huidige Nederlands kampioen op de korte cross en duathlon (korte afstand). Wolthuizen is een ex-Team Distance Runner en de huidige nationaal kampioen op de lange afstand duathlon. Van der Smissen: “Pennekamp en Wolthuizen zijn de beste duatleten die we hebben momenteel, maar het zijn relatieve nieuwkomers in de sport. Nils Pennekamp deed dit jaar mee aan het EK, maar voor beide atleten wordt het hun debuut op een WK. Het is afwachten hoe het gaat lopen, maar we gaan in ieder geval voor een plek bij de eerste tien.”

Nederland wordt in Canada alleen vertegenwoordigd in de duathlon. De lange afstand- en cross-atleten ontbreken in Penticton vanwege conflicterende belangen. De lange afstand-selectie richt zich op het EK in Almere op 9 september, terwijl het WK cross-duathlon vrijwel tegelijk valt met het NK in Renkum op 26 augustus.

De elite-mannen starten zaterdag in Penticton om 14.00 ‘s middags (23.00 uur Nederlandse tijd).

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten