NK crosstriathlon in Renkum start in de Rijn

RENKUM - Liefhebbers van de offroad discipline van de triathlonsport strijden zaterdag in Renkum om de nationale titels. Het zwemonderdeel vindt in de Rijn plaats, waar de deelnemers vanaf de veerstoep per boot naar de start worden gebracht.

Het NK staat voor het eerst sinds de editie op Ameland in 2015 weer op de kalender. Crosstriathlon en crossduathlon hebben om het andere jaar een NK. Dit jaar vormen de Rijn en de bossen bij Renkum het strijdtoneel voor het Nederlands kampioenschap. Jorik van Egdom en Sandra Wassink, de twee Nederlands kampioenen van 2015, verschijnen niet aan de start. Favorieten voor de titel zijn nu in de mannenrace Christaan Solleveld, die Renkum won in 2016, Mark Hamersma, Joost Christiaans - in 2015 winnaar van de cross-triathlon in Renkum, en Ferdinand Oldeman - de nummer twee van dat jaar, Glenn Wesseling en Diederik Scheltinga.

256539 sportograf 103020021 1 85599d original 1503478360

Bij de vrouwen is superspecialiste Maud Golsteyn, die onlangs voor het eerst een XTERRA race won de logische titelkandidate. Linda van Vliet heeft ook haar sporen verdiend in de crossdiscipline. Dieuwertje Poort, die eind juli in het Roemeense  Targu Mures tiende werd in het door Sanne Broeksma gewonnen EK crossduathlon, is ook goed thuis in de cross, net als Dagmar Krijnen en Silvia Brouwer.

De crosstriathlon in Renkum bestaat uit 1500 meter zwemmen, 30 kilometer mountainbiken in de bossen van Oranje Nassau’s Oord en 11 km lopen in de Jufferswaard en over de Noordberg. Het NK voor senioren start om 10.15 uur. Daarnaast zijn er titels te verdienen door jeugd en junioren -op kortere afstanden- en door masters vanaf 40 jaar.

Meer informatie:

 

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten