Paratriatleten via NK Zwolle naar WK Rotterdam

ZWOLLE - Met het WK in Rotterdam aan de horizon, komen veel paratriatleten zaterdag naar Zwolle voor het NK. De strijd om de kampioenstitels belooft daarmee ook meteen een vormtest te worden voor de mondiale titelstrijd. Bijna de gehele Nederlandse equipe voor Rotterdam is aanwezig in Zwolle.

Bekende namen

Geert Schipper (PTWC) heeft van de NK-deelnemers het grootste palmares binnen de triathlonsport. De Noord-Hollander, die onlangs nog een race uit de World Paratriathlon Series won, haalde al driemaal de NK-titel op in de laatste vier jaar. Maurits Morsink (PT2), Daniël Knegt (PTVI) en Margret IJdema (PTWC) namen eerder dit jaar deel aan het EK en zijn net als Schipper in voorbereiding op het WK. Een andere grote naam is die van Esther Vergeer (PTWC), de oud-rolstoeltennister die vorig jaar haar debuut maakte op de paratriathlon. De rolstoelklasse voor vrouwen is met IJdema, Vergeer en Maaike Smit sterk bezet in Zwolle.

Hakker en Plat afwezig

De bekendste namen die in Zwolle niet aan de start komen, zijn Jetze Plat en Joleen Hakker. Plat is in Zuid-Afrika voor het WK-wielrennen, waar hij donderdag de wereldtitel op de tijdrit veroverde en Hakker slaat dit seizoen over omdat ze moeder is geworden. In Rotterdam is Jetze Plat wel van de partij, om zijn wereldtitel van 2016 te verdedigen.

Groter startveld

De paratriathlon mag zich de laatste jaren verheugen in toenemende belangstelling. Het startveld is zaterdag in Zwolle opnieuw groter dan voorgaande edities. Bovendien is er, met de deelname van twee Belgen en een Braziliaanse deelnemer, voor het eerst ook internationale concurrentie.

De NK-wedstrijden beginnen zaterdag om 12.15 uur bij de Milligerplas in Zwolle. Verder staan er tijdens de zevende editie van de Zwolse triathlon een kwart triathlon en een achtste triathlon op het programma.

257235 joleen%20en%20linda%20zwolle 189f69 original 1504183327

foto: Sportief Zwolle/Annet van Raalten

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten