Bruins en Van Reijen troeven op WK Powerman duathlon

ZOFINGEN - Miriam van Reijen en Thomas Bruins zijn zondag de Nederlandse troeven op het WK duathlon over de lange afstand in de Zwitserse plaats Zofingen. Beide atleten eindigden vorig jaar in de top tien tijdens het mondiale titeltoernooi.

Van Reijen lijkt een abonnement op vijfde plaatsen te hebben tijdens grote kampioenschappen. In het voorjaar van 2016 werd de Amsterdamse vijfde op het EK in Kopenhagen. Daarna volgde een knap debuut op het WK in Zofingen met opnieuw een vijfde plek. Dit voorjaar werd de reeks voortgezet tijdens het EK over de middenafstand in Sankt Wendel. Van Reijen bereidde zich de afgelopen weken in de Franse Alpen voor op de loodzware race in Zofingen, die bestaat uit 10 kilometer hardlopen, 150 kilometer fietsen en 30 kilometer hardlopen.

257244 bild7 57225b original 1504187367

Ook Thomas Bruins is toe aan zijn tweede optreden op het WK in Zofingen. Vorig jaar werd de in Perth woonachtige atleet zevende, na een hele dag in de voorste linies meegestreden te hebben. Dit voorjaar werd Bruins winnaar van het Aziatisch kampioenschap duathlon over de middenafstand.

Het ITU WK Powerman duathlon in Zofingen start zondag om 08.00 uur en is vanaf de start live te volgen via een stream op Youtube.

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten