NTB en Atletiekunie maken afspraken over uitwisseling wedstrijdlicenties

 

ARNHEM - De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is per 1 september officieel gevestigd op sportcentrum Papendal. Met de verhuizing van de NTB naar Papendal, waar ook de Atletiekunie is gevestigd, hebben beide sportbonden afspraken gemaakt over het uitwisselen van wedstrijdlicenties.

Triatleten kunnen vanaf 1 oktober zonder extra kosten via de NTB een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen en zodoende deelnemen aan officiële loopwedstrijden (zowel op de baan als op de weg en in het veld), inclusief Nederlandse kampioenschappen. Omgekeerd kunnen wedstrijdatleten van de Atletiekunie zonder extra kosten voor een daglicentie deelnemen aan officiële wedstrijden (inclusief NK’s) van de NTB tot en met de olympische afstand.

259518 del 1305 663318 large 1506530452

Tri- en duatleten beoefenen meerdere sporten en doen daardoor regelmatig mee aan evenementen die georganiseerd worden door aanverwante bonden. In de meeste gevallen is daarvoor een lidmaatschap/licentie van de betreffende bond noodzakelijk. De NTB heeft daarom eerder al met de KNWU en de KNZB afspraken gemaakt over (gedeeltelijke) onderlinge uitwisseling van licenties.

Met de Atletiekunie waren tot nu geen afspraken, maar de verhuizing van de NTB naar Papendal, waar ook de Atletiekunie gevestigd is, was een mooie aanleiding om de mogelijkheden opnieuw te verkennen. “Het is een langgekoesterde wens van onze leden om mee te kunnen doen aan wedstrijdevenementen van de Atletiekunie”, vertelt NTB-directeur Rembert Groenman. “Aan wegwedstrijden konden ze veelal wel meedoen, maar prestatiegerichte atleten moesten dan starten tussen de recreanten in plaats van in het wedstrijdvak, óf naast het NTB-lidmaatschap ook een aparte wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanschaffen. We zijn dan ook heel blij dat we op de dag van de officiële opening van ons nieuwe onderkomen op Papendal, bekend kunnen maken dat een vergaande uitwisseling van licenties mogelijk wordt.”

Triathlon is een sport die de afgelopen jaren een grote groei doormaakte. Met de groeiende belangstelling voor de triathlonsport zijn er ook steeds meer leden van de Atletiekunie die graag kennis willen maken met triathlon of een andere vorm van combiduursport zoals duathlon (lopen-fietsen-lopen) of zwemloop (zwemmen-lopen). “Ook wij zijn blij met de samenwerking”, vult Frank Koomen, manager Verenigingszaken van de Atletiekunie, aan. “Het is een mooie aanvulling op het evenementenaanbod voor onze leden die het lopen willen combineren met een andere sport.”

Uitwerking per bond

Voor NTB-leden geldt:

 

·         Atletenlicentiehouders van de NTB kunnen via de ledenadministratie van hun bond kosteloos een atletenlicentie van de Atletiekunie aanvragen. Ze worden dan lid van de ‘vereniging NTB’ en ontvangen een digitale ledenpas van de Atletiekunie.

·         Leden van deze ‘vereniging’ ontvangen van de Atletiekunie een digitaal licentiebewijs waarmee ze zonder extra kosten kunnen deelnemen aan alle loopwedstrijden (inclusief NK’s) die onder auspiciën van de Atletiekunie worden georganiseerd. Dit geldt voor baan-, weg- en crosswedstrijden, maar niet voor horden-, sprint-, estafette- en meerkampwedstrijden.

·         Leden van de NTB kunnen bij deelname aan NK’s van de Atletiekunie ook Nederlands kampioen worden.

·         NTB-leden die op deze manier lid worden van de Atletiekunie vallen bij atletiekwedstrijden onder de van toepassing zijnde reglementen van de Atletiekunie.

·         Opzegging van het NTB-lidmaatschap betekent automatisch ook opzegging van het lidmaatschap van de Atletiekunie.

 

Aanmelden voor loopwedstrijden kan via www.atletiek.nu (met name voor baanwedstrijden) en www.hardlopen.nl (cross- en wegwedstrijden).

 

Voor het aanvragen van het lidmaatschap van de Atletiekunie is binnenkort hier een online formulier te vinden. Let op: alleen houders van een atletenlicentie (herkenbaar aan de A in het lidmaatschapsnummer) komen in aanmerking voor dit lidmaatschap.  

 

 

Voor Atletiekunie-leden geldt:

 

·         Op basis van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie kan worden ingeschreven voor alle NTB-wedstrijden (inclusief NK’s). Voor de afstanden tot en met de olympische afstand is deelname mogelijk zonder extra kosten, voor de langere afstanden dient een daglicentie te worden aangeschaft (prijs afhankelijk van de afstand, klik hier voor meer informatie).

·         Bij deelname aan NTB-wedstrijden moet bij aanmelden op de wedstrijddag het (digitale) lidmaatschapsbewijs van de Atletiekunie en een geldige legitimatie getoond worden.

·         Bij deelname aan NK’s van de NTB kunnen leden van de Atletiekunie ook Nederlands kampioen worden (zie ook de aanvullende bepalingen).

·         Leden van de Atletiekunie die deelnemen aan NTB-wedstrijden vallen onder de van toepassing zijnde reglementen van de NTB.

 

 

Aanmelden voor NTB-wedstrijden kan via www.ntbinschrijvingen.nl en/of de website van de betreffende  evenementorganisatie (bij licentienummer Atletiekunienummer invullen).

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten