Pennekamp en Van Reijen favoriet titels Run Bike Run

De duatleten sluiten zondag in Spijkenisse het seizoen af met het Nederlands kampioenschap Run Bike Run. Nils Pennekamp en Miriam van Reijen lijken de beste papieren voor de overwinning te hebben.

Nils Pennekamp verdedigt zondag op en rond het sportpark van PRC Delta zijn titel op de standaard afstand (10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen). De atleet uit Castricum maakte vorig jaar voor het eerst een uitstapje naar de duathlonsport en veroverde in zijn tweede Run Bike Run ooit meteen de Nederlandse titel. De ex-Nederlands kampioen steeplechase en de huidige nationaal kampioen korte cross kan de grootste tegenstand verwachten van triatleet Evert Scheltinga en Yennick Wolthuizen. Wolthuizen, die net als Pennekamp afkomstig is uit de atletiek, was eerder dit jaar de sterkste op het Nederlands kampioenschap Run Bike Run over de lange afstand. Outsiders voor de titel zijn Thijs Wiggers, Alexander Picard, Daan de Groot en ex-marathonkampioen Patrick Stitzinger die zijn debuut maakt in de duathlon.

260616 spijkenisse c0562e large 1507175960

De titelverdedigster bij de vrouwen, Sarissa de Vries, ontbreekt in Spijkenisse waardoor er een open strijd wordt verwacht. De nummer twee van vorig jaar, Miriam van Reijen, lijkt de beste papieren voor de overwinning te hebben. Van Reijen is de regerend nationaal kampioene op de lange afstand en dit seizoen winnares van het zilver op het WK Run Bike Run lange afstand in Zofingen. Ook Sanne Broeksma is een favoriete voor het podium. De oud-korfbalster veroverde dit seizoen verrassend de Europese titel in de crossduathlon. Overige kanshebsters voor een podiumplek zijn Deborah Schouten, Sophie van der Most, Lesley Smit en Jony Heerink.

De start en finish van het NK Run Bike Run zondag is op het terrein van PRC Delta aan het Wielrenpad in Spijkenisse. De mannen starten om 14.15 uur en de vrouwen gaan tien minuten later van start.

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten