Nationale kampioenschappen 2018 bekendgemaakt door NTB

ARNHEM – De Nederlandse Triathlon Bond heeft de NK-kalender 2018 bekend gemaakt. Nieuw en opvallend zijn de samenwerking met Ironman voor het NK over de lange afstand en een complete NK-dag bij de Triathlon 010 in Rotterdam. In totaal zijn negen evenementen aangewezen als gastheer voor een of meerdere NK’s.

NK lang naar Maastricht

Maastricht is op zondag 5 augustus het toneel van het NK over de lange afstand tijdens de vierde editie van IRONMAN Maastricht-Limburg. Voor 2019 ligt er een optie om opnieuw in Maastricht om de NK-titels te strijden. Directeur Rembert Groenman lichtte de keuze voor IRONMAN Maastricht-Limburg toe: “Na drie jaar intensieve samenwerking met IRONMAN Maastricht-Limburg zijn we blij dat we in 2018 en 2019 de NK-status kunnen toekennen aan dit mooie event. Zowel voor de profs als ‘agegroupers’ een bijzonder kampioenschap over de lange afstand, dat bovendien voor het eerst sinds 2010 weer in Limburg gehouden wordt. Het voelt goed om weer terug te zijn in de provincie die onze sport zo’n warm hart toedraagt.” Racedirecteur Emiel Frambach belooft de beste voorwaarden voor een spannende NK-strijd. “Een podium voor de beste atleten uit Nederland en de rest van de wereld.”

262309 ironman maastricht limburg pos%20(1) a6e5c0 large 1508830854

Rotterdam krijgt dag in teken van NK’s

Nieuw is een complete dag in het teken van NK’s, die in Rotterdam bij de Willem Alexander Roeibaan plaats zal vinden op zaterdag 2 juni. Junioren, senioren, masters en paratriatleten krijgen die dag de sprintafstand voorgeschoteld. Voor jeugd van 12 tot 16 jaar is er de halve sprintafstand van 375 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen . Het is voor het eerst dat er een complete NK-dag georganiseerd wordt. Sportvibes tekent namens Triathlon 010 voor de organisatie van het evenement, dat een dag later ook tal van wedstrijden voor recreanten aanbiedt. In 2017 was Triathlon 010 ook beoogde gastheer voor het NK Sprint, maar vanwege problemen met de waterkwaliteit kon dat kampioenschap niet doorgaan.

262290 nk%20veenendaal%202017 19cf11 original 1508774376

OD terug in Veenendaal

Het NK over de olympische afstand vindt in 2018 voor de vierde keer in Veenendaal plaats. Na 1990, 2012 en 2013 is Veenendaal opnieuw gastheer van de NK-strijd, die in de eerste aflevering de huidige organisator Rob Barel als winnaar had. Veenendaal heeft een optie om ook in 2019 de titelstrijd te huisvesten. Op de kalender voor 2018 ontbreken momenteel NK’s voor crosstriathlon en duathlon sprint. De NTB is nog in gesprek met een potentiële organisator voor het NK duathlon sprint. In tegenstelling tot crosstriathlon staat crossduathlon aankomend jaar wel weer geagendeerd na een jaar afwezigheid. De organisatie van de Pyramide Duathlon in Austerlitz tekent voor het eerst voor het NK van de offroadversie van de duathlonsport. Het NK over de middenafstand vindt aankomend jaar plaats in Nieuwkoop, maar de organisatie is nog op zoek naar een geschikte datum.

Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten