Rachel Klamer met startnummer een in Bermuda

De World Triathlon Series maakt zaterdag voor het eerst een tussenstop in Bermuda, de geboorteplaats van Flora Duffy. De regerend wereldkampioene is de grote favoriete in Bermuda, maar gaat niet met startnummer 1 van start. Dat ligt klaar voor Rachel Klamer die de eerste WTS-race in Abu Dhabi op haar naam schreef.

De eliteatleten – 52 mannen en 32 vrouwen – zwemmen zaterdag 1500 meter in het kristalheldere water in de haven van Hamilton, gevolgd door een zwaar fietsonderdeel waarin tien keer de beruchte ‘Corkskrew Hill’ beklommen moet worden. Na veertig kilometer fietsen wacht de atleten dan als toetje een vlakke en snelle tien kilometer lopen door het centrum van de hoofdstad.

Flora Duffy is de grote favoriete op haar thuisparkoers. De huidige wereldkampioene en onlangs nog winnares van het goud in de Common Wealth Games, kwam in de eerste race in Abu Dhabi ten val. De openingswedstrijd in Verenigde Arabische Emiraten werd verrassend gewonnen door Rachel Klamer die daarmee voor het eerst in haar carrière op het hoogste treetje in de World Triathlon Series stond. Klamer – die als leider in het klassement zwemt met de gouden badmuts - wordt dan ook in Bermuda tot de favorieten voor het podium gerekend.

278801 whatsapp image 2018 04 24 at 18.49 .43  d0a0dd large 1524669864

Foto: www.triathlon.org

Klamer (27) heeft een goede trainingsperiode achter de rug en focust zich nu op de WTS-wedstrijden in Bermuda en Yokohama (half mei). Het feit dat ze aan de leiding gaat in de World Triathlon Series heeft aan haar verwachtingen niets veranderd. “Het is vooral mijn doel om alert te racen”, laat ze vanuit Bermuda weten. “Uiteraard ga ik voor het podium. Of dat mogelijk is, zullen we zaterdag zien!”

Naast Klamer komen in Bermuda ook Maya Kingma en Marco van der Stel aan de start. Van der Stel schreef twee weken geleden de ETU Cup-race in Melilla – een Spaanse enclave op het Afrikaanse continent – op zijn naam. De vorm is er en zaterdag krijgt hij de kans om te laten zien wat hij op WTS-niveau kan. De Nederlander hoopt na een snel zwemonderdeel op het selectieve fietsparcours mee te komen in een kopgroep. Favorieten in de mannenrace zijn de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman – winnaar in Abu Dhabi – wereldkampioen Mario Mola uit Spanje en Richard Murray, de Zuid-Afrikaanse partner van Rachel Klamer.

De mannenrace in Bermuda start om 13.06 uur lokale tijd (18.06 uur in Nederland) en de vrouwenrace om 16.06 (21.06 uur Nederlandse tijd).

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten