Deel ploeg Multisport Festival Denemarken bekend

Een deel van de Nederlandse ploeg die gaat deelnemen aan het Multisport World Championships Festival in Denemarken is bekend. Tijdens het Multisport Festival in Fyn strijden atleten in verschillende disciplines van de triathlonsport om de wereldtitels.

Bondscoach Armand van der Smissen selecteerde alvast acht duatleten voor het WK duathlon (10km lopen, 36km fietsen en 4,9 km lopen) voor elite en junioren op vrijdag 6 juli. Bij de elitevrouwen komen namens Nederland Lesley Smit en Jony Heerink in actie. Sophie van der Most start bij de vrouwen beloften (onder 23 jaar) en Shirin van Anrooij, Marije Hijman en Sam Wennink doen een gooi naar de wereldtitel in de wedstrijd voor junioren.

Vooralsnog doen er in Fyn alleen Nederlandse atleten in de beloftenwedstrijd mee, die overigens tegelijk met de elite starten: Wesley Mols en Thomas Cremers. Cremers veroverde vorig jaar in het Canadese Penticton de bronzen medaille bij de junioren en heeft nu dus de overstap naar de beloften gemaakt. Mogelijk worden er later nog Nederlandse deelnemers voor de juniorenwedstrijd toegevoegd.

282340 cover billede cb8ba5 original 1528223864

Nieuw in Fyn is de mixed teamrelay. In navolging van de triathlon, waar de mixed teamrelay in 2020 deel maakt van het olympische programma in Tokio, is de teamestafette in Fyn nu ook gemengd. Voor dit onderdeel zijn Thijs Wiggers, Stijn Jansen en Maaike Telkamp geselecteerd. De tweede vrouw wordt na de individuele wedstrijd in Fyn aangewezen.

Wie Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK cross triathlon (10 juli) wordt na de crosstriathlon in Kijkduin (zaterdag 16 juni) bekend.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten