Klamer en Van der Stel favoriet in Holten

Zeventien Nederlandse atleten komen zaterdag in actie in de ETU European Cup-race tijdens de 34e editie van Triathlon Holten. Rachel Klamer en Marco van der Stel, die respectievelijk met nummer één en twee van start gaan, behoren tot de favorieten voor het podium.

Rachel Klamer schreef haar thuiswedstrijd in Holten al vijf keer op haar naam en is ook nu weer de grote favoriete voor de winst. De triatlete uit het Overijsselse Beuningen eindigde begin juni in de World Triathlon Series (WTS) race in het Engelse Leeds als vierde is nu bezig met een trainingsblok ter voorbereiding op de WTS-races in Hamburg en Edmonton. De wedstrijd in Holten past als test goed in deze trainingsperiode.  

Naast Klamer komen in Holten nog zeven Nederlandse atletes aan de start: Jony Heerink, Maya Kingma, Deborah Wissink, Sophie van der Most, Marije Dankelman, Elianne Huitema en Rani Škrabanja.

283944 klamer win a40f19 original 1530153107

Marco van der Stel krijgt op basis van zijn ranking startnummer twee toebedeeld in Holten. De triatleet uit Capelle aan den IJssel schreef half april zijn eerste World Cup-race, in het Spaanse Melilla, op zijn naam en behoort ook in Holten tot de favorieten voor het podium. Naast Van der Stel staan namens Nederland Donald Hillebregt, Pim Venderbosch, Daan Gehlen, Niek Heldoorn, Youri Keulen, Tristan Olij, Finn Timmermans en Koen Hijman op de startlijst. Voor Jorik van Egdom, recent winnaar van de European Cup-race in Weert, past Holten niet in het schema. Naast de eliteatleten, komen er in Holten ook 23 Nederlandse junioren aan de start van de ETU Triathlon Junior European Cup.  

Programma Holten. 30 juni: 10:30 Start Men Premium European Cup, 11:30 Start Women Junior European Cup (Sprint), 11:55 Start Men Junior European Cup (Sprint), 13:00 Start Women Premium European Cup.

 

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten