Duatleten en crosstriatleten strijden om wereldtitels in Denemarken

Het Deense Fyn is van vrijdag 6 tot en met zaterdag 14 juli het decor voor het ITU Multisport World Championships Festival. Nederland is in Fyn bij de elite vertegenwoordigd in de duathlon (6 juli) en crosstriatlon (10 juli).

Atleten uit vijf verschillende disciplines van de triathlonsport komen van 6 tot en met 14 juli samen in het Deense Fyn voor de strijd om de wereldtitels. De duatleten trappen vrijdag 6 juli het kampioenschap af. Lesley Smit en Jony Heerink vertegenwoordigen Nederland in de wedstrijd voor elitevrouwen. Sophie van der Most start bij de vrouwen beloften (onder 23 jaar) en Shirin van Anrooij, Marije Hijman, Sam Wennink en Maaike Telkamp doen een gooi naar de wereldtitel in de wedstrijd voor junioren.

284377 cover billede 4cde22 original 1530762240

Bij de mannen doen er alleen atleten onder 23 jaar mee in Fyn. Ze starten in de beloftenwedstrijd die tegelijk start met de eliterace. Thijs Wiggers, Wesley Mols, Niels te Pas, Stijn Jansen en Thomas Cremers vormen het Nederlandse contingent. Cremers veroverde vorig jaar in het Canadese Penticton de bronzen medaille bij de junioren en gaat nu bij de beloften kijken hoe ver hij kan komen. Joey van ’t Verlaat is de enige Nederlander in de juniorenwedstrijd.

Crosstriathlon

Maud Golsteyn en Joep Staps komen dinsdag 10 juli in actie bij de elite in de crosstriatlon. Golsteyn is voornamelijk actief in het XTERRA-circuit, maar heeft dit jaar het WK tot een hoofddoel gemaakt. Twee weken geleden meldde ze zich nog met een bil/hamstringblessure af voor de XTERRA-race in Zwitserland, maar de Limburgse voelt zich fit genoeg voor het WK. “Mijn voorbereiding is niet optimaal geweest, ik heb weinig kunnen zwemmen en fietsen, dus ik heb wel even getwijfeld of ik wel zou gaan starten. Het is afwachten hoe het staat met de vorm, maar ik ga in ieder geval mijn best doen.”

Hugo Jan Bosscher, Victor Goené, Quirijn Waaijenberg, Colin Fleming, Alex Kling, Olaf Jan Bosscher, Shirin van Anrooij en Kim van ’t Verlaat doen in Fyn in het juniorenkampioenschap mee.    

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten