Maya Kingma in actie op EK Estland, tweemaal goud voor paratriatleten

Maya Kingma is morgen (vrijdag) de enige Nederlandse deelnemer aan het EK sprint triathlon voor elite in Tartu, Estland. In de paratriathlon, die vandaag op het programma stond, won de Nederlandse equipe  drie gouden medailles.

Het Europees kampioenschap voor elite in Tartu is ingeklemd tussen de World Triathlon Series-wedstrijden in Hamburg en Edmonton en past voor veel atleten dan ook niet in hun wedstrijdschema. Wat Maya Kingma, die in de WTS-race in Bermuda eind april als zestiende eindigde, in het gedevalueerde deelnemersveld kan uitrichten, blijft even afwachten. De 750 meter zwemmen in de sprint triathlon is voor de voormalig zwemster misschien net te kort om een voorsprong te nemen die ze vervolgens tijdens het fietsen kan uitbouwen. “Het doel is dan ook vooral om punten te halen voor de World Ranking, waarbij een top tien notering een mooi resultaat zou zijn”, aldus coach Sander Berk.

285913 maya kingma wts triathlon bermuda 2018 86cc6f original 1531929723

Maya Kingma in actie in Bermuda. Foto: ITU.

Tweemaal goud voor paratriatleten

De Nederlandse paratriatleten kwamen vandaag al in actie in Estland. Geert Schipper pakte goud in de PTWC-categorie, waarin Jetze Plat dit keer ontbrak. De paralympisch kampioen is in voorbereiding op het WK handbiken dat begin augustus in Italië plaatsvindt. Goud was er ook voor Maurits Morsink in de PTS2-categorie terwijl Margret IJdema in de PTWC-categorie bij de vrouwen het zilver voor zich opeiste.

286006 eea3cf12 88ad 4d47 84cf b02411c39d2c 52ab3c large 1532007296

Maurits Morsink (foto Sonja Jaarsveld).

Junioren

In Tartu strijden op vrijdag ook de junioren om de Europese titels. Vier van de zeven Nederlandse junioren maken hun debuut op het EK. Quinty Schoens behaalde vorig jaar een negende plaats op het EK en ook nu moet een top tien-notering mogelijk zijn. Hetzelfde doel heeft Niek Heldoorn, die in Nederland goede resultaten neerzet en dat nu ook in het buitenland hoopt te doen. De overige deelnemers bij de junioren zijn: Victor Goené, Joey van ’t Verlaat, Joyce Caro, Silke de Wolde en Dirkje Lebouille.

Programma Tartu:

Vrijdag 20 juli

8.00: juniorenvrouwen,

10.00: juniorenmannen

12.00 uur: elitevrouwen

14.00 uur: elitemannen

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten