Klamer verdedigt tweede plaats in WTS Edmonton

Rachel Klamer voert vrijdag de Nederlandse equipe aan in de World Triathlon Series-race in het Canadese Edmonton. De triatlete uit het Overijsselse Beuningen staat, met nog drie wedstrijden te gaan, op de tweede plaats in de strijd om de wereldtitel. Een dag later komen Klamer, Maya Kingma, Marco van der Stel en Jorik van Egdom in actie in de mixed teamrelay.

Rachel Klamer eindigde twee weken geleden, ondanks een val op de fiets, als twaalfde in de WTS-race in Hamburg en schoof daardoor in de tussenstand op naar de tweede plek. Aan de leiding gaat Katie Zafares met 3493 punten. Klamer heeft 854 punten achterstand op de Amerikaanse en 60 punten voorsprong op de nummer drie, de Britse Vicky Holland. De wereldkampioene van 2016 en 2017, Flora Duffy, heeft zich afgemeld voor de wedstrijd in Edmonton en kan daardoor haar titel niet meer prolongeren.

Drie Nederlandse vrouwen aan de start

Naast Rachel Klamer komen ook Maya Kingma en Kirsten Nuyes aan de start in Alberta. Kingma finishte een week geleden in Tartu, Estland, als dertiende op het Europees kampioenschap sprint triathlon. Nuyes behaalde eind juni haar eerste podiumplaats in de ETU Cup-race in het Belgische Wuustwezel en heeft net een trainingsblok, als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen, achter de rug.

Van Egdom en Van der Stel in mannenrace

Marco van der Stel en Jorik van Egdom vertegenwoordigen vrijdag Nederland in de eliterace voor mannen. Ook van Egdom heeft een trainingsperiode afgerond en lijkt in vorm na zijn overwinning vorig weekend in de Bundesligawedstrijd in Münster. Marco van der Stel is op de 38ste plaats de hoogst genoteerde landgenoot in de tussenstand. Aan de leiding gaat Mario Mola uit Spanje, gevolgd door Vincent Luis uit Frankrijk en de uit Zuid-Afrika afkomstige partner van Rachel Klamer, Richard Murray.  Na de wedstrijd in Edmonton volgen nog de WTS-race in Montreal en de Grand Final in het Australische Gold Coast.

286275 hamburg mixredrelay web msj 22 add18f large 1532498234

Derde race Mixed Relay Series

Een dag na de individuele wedstrijden komen Van Egdom, Van der Stel, Klamer en Kingma weer in actie tijdens de derde race meetellend voor de Mixed Relay Series (MRS). Het Nederlandse team is bezig aan een succesvol seizoen op het nieuwe olympische onderdeel. Het team eindigde zowel in de eerste MRS-wedstrijd in Nottingham als het WK in Hamburg op de vijfde plaats. Een plaats bij de eerste acht is ook nu weer het doel.

Morsink en Knegt in World Paratriathlon Series

De wedstrijd in Edmonton is ook dit jaar het strijdtoneel voor de World Paratriathlon Series. Slechts twee Nederlanders zijn in Canada van de partij. Jetze Plat en Geert Schipper zijn zich aan het voorbereiden op het WK handbiken, volgend weekend in Italië, en starten niet in Edmonton. Maurits Morsink hoopt zijn goede resultaat in Tartu vorige week, waar hij zijn eerste Europese titel veroverde, in Edmonton een vervolg te geven. De Rotterdammer schoof door het behalen van de titel naar de vijfde plaats op de wereldranking, maar hoopt nog wat meer te stijgen. Hetzelfde geldt voor Daniel Knegt, die dit keer met guide Pascal Valentijn, naar Canada is afgereisd.

Programma

De paratriatleten bijten vrijdag om 13.45 (21.45 uur Nederlandse tijd) de spits af, gevolgd door de elitevrouwen om 17.36 (zaterdag 1.36 uur Nederlandse tijd) en de elitemannen om 19.21 uur (zaterdag 3.21 uur Nederlandse tijd). De mixed teamrelay staat zaterdag om 16.04 (zondag 12.04 Nederlandse tijd) op het programma.

 

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten