Klamer begint voorlaatste WTS-race op derde plek

Rachel Klamer begint zaterdag als derde in de tussenstand om het wereldkampioenschap aan de voorlaatste World Triathlon Series-race in Montreal. Klamer heeft in Canada gezelschap van maar liefst drie landgenotes: Maya Kingma, Kirsten Nuyes en Rani Škrabanja. De Nederlandse ploeg wordt gecompleteerd door Marco van der Stel en Menno Koolhaas die zondag in de mannenwedstrijd in actie komen.

Het Canadese Montreal maakt dit seizoen voor het tweede achtereenvolgende jaar deel uit van de World Triathlon Series (WTS). In deze serie van negen wedstrijden strijden de beste triatleten ter wereld om de mondiale titels. Met alleen nog de wedstrijd in Montreal en de Grand Final in het Australische Gold Coast te gaan, neemt Katie Zaferes (USA) bij de vrouwen voorlopig de eerste plaats in. De Britse Vicky Holland volgt op de tweede plaats.   

Zowel Zaferes als Holland wist dit seizoen nog geen WTS-race op hun naam te schrijven, iets dat de Nederlandse Rachel Klamer wel lukte. De triatlete uit het Overijsselse Beuningen won de openingswedstrijd in Abu Dhabi en staat na zes races – waarin ze iedere keer bij de eerste twaalf eindigde – derde in het klassement.

288033 whatsapp image 2018 03 02 at 09.10 .29  7d4c37 large 1534915200

Klamer bereidde zich, met de rest van de Nederlandse selectie, in het op 2130 meter hoogte gelegen Flagstaff in de Verenigde Staten voor op de laatste WTS-wedstrijden van het seizoen. Het consolideren van een plek bij de eerste drie is het doel.

Maya Kingma  eindigde dit seizoen in de WTS-race in Bermuda als zestiende en de snelle zwemster hoopt in Montreal ook weer een hoge klassering te bewerkstelligen. Kirsten Nuyes en Rani Škrabanja zijn vooral om ervaring op te doen in Canada. Voor Nuyes is het haar eerste olympische afstand op WTS-niveau en Škrabanja, de jongste van de groep, maakt haar debuut in de World Triathlon Series.

Mario Mola is zondag de grote favoriet bij de mannen. De Spanjaard schreef tot nu toe drie van de zeven WTS-races op zijn naam en gaat dan ook aan de leiding in het klassement. Vincent Luis uit Frankrijk en de Australiër Jacob Birthwhistle volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Richard Murray, de verloofde van Rachel Klamer, neemt de vierde plek in.

Marco van der Stel is op de 37ste plek de hoogst geplaatste Nederlander in Montreal. Als het wedstrijdverloop meezit, moet een plaats bij de eerste vijftien mogelijk zijn voor hem. Voor Menno Koolhaas is het zijn eerste WTS-race van het seizoen. Zijn doel is om punten te verdienen voor de Olympische Qualificatie Ranking.

De vrouwenwedstrijd in Montreal begint zaterdag om 13.30 uur lokale tijd (in Nederland 19.30 uur) en de mannen starten een dag later op hetzelfde tijdstip.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten