Crosstriatleten meten krachten op Ameland

Tijdens de TriAmbla op Ameland staan zondag de Nederlandse titels crosstriathlon op het spel. Door het ontbreken van de titelverdedigers, zowel bij de mannen als de vrouwen, lijkt de strijd helemaal open.

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd zijn aanwezig op Ameland, midden in het gebied met de bijzondere werelderfgoed status. De deelnemers zwemmen (1500 meter) in de Waddenzee, mountainbiken (35 km) door het bos, de duinen en over het verraderlijke strand en finishen met een afwisselende crossloop (12km) op het sfeervolle molenterrein in Nes.

289386 tri ambla persbericht 2018 1d9d1a original 1536294700

Door het ontbreken van uittredend kampioen Mark Hamersma, vanwege persoonlijke redenen, is er bij de mannen in het deelnemersveld geen uitgesproken favoriet aan te wijzen. Veel triatleten zijn aan elkaar gewaagd en de strijd zal beslist worden door de sporter met de beste vorm van de dag. Kanshebbers voor een podiumplek zijn Michael Krijnen, de nummer drie van vorig jaar, thuisfavoriet Lex Kiewied, Marc Hulzebos, Jeroen Tiebie, Joep Staps, Rorik Schouten, Christiaan Solleveld, Ferdinand Oldeman en Arie de Jong.

Linda van Vliet, vorig jaar de sterkste op het NK in Renkum, is herstellende van een zware schouderblessure en moet noodgedwongen verstek laten gaan in de titelstrijd bij de vrouwen. Op Ameland is er dit keer een klein maar select deelnemersveld. Voormalig Amelandse Silvia Brouwer, vorig jaar tweede in de TriAmbla, Natascha van der Vis, Klaziena Politiek en Ingrid van Lubek lijken om de titel te gaan strijden.

De vrouwenwedstrijd op Ameland start zondag om 9.15 uur, de mannen volgen 25 minuten later.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten