De Koning zondag in actie in Buenos Aires

Barbara de Koning vertegenwoordigt zondag TeamNL op de Youth Olympic Games (YOG) in Buenos Aires. De triathlon voor meisjes staat in de Argentijnse hoofdstad op de openingsdag op het programma.

De 15-jarige Barbara de Koning – die vanwege het werk van haar vader met haar familie in Engeland woont - verdiende haar nominatie voor de YOG half juli in de kwalificatiewedstrijd in het Spaanse Banyoles. “De voorbereiding is goed verlopen”, laat coach Remco de Veen vanuit Argentinië weten. “Na het EK voor jeugd in het Griekse Loutraki, waar Barbara de halve finale won, maar in de finale helaas ten val kwam, kwam ze nog aan de start van het Britse kampioenschap en de weken daarna zijn gebruikt als voorbereiding op Buenos Aires.”

291696 barbara%20de%20koning 0f42ce large 1538619028

Drieëndertig atletes uit evenzoveel landen doen mee aan de triathlon op zondag. “De doelstelling is om het maximale niveau te halen en daarmee een sterke race neer te zetten”, vervolgt De Veen. “We mikken op een scenario waarbij Barbara haar sterke zwemmen optimaal kan benutten en waarbij een kleine groep zich losmaakt van de grote groep. Het is moeilijk in te schatten waar Barbara staat in dit veld. De atleten van andere continenten hebben we nog nooit gezien, dus de opdracht blijft om maximaal te zwemmen, ongeacht de tegenstand.”

De Jeugd Olympische Spelen vinden van 6 oktober tot 18 oktober plaats in de Argentijnse hoofdstad. De triathlon, in Green park in het noorden van Buenos Aires, staat op zondag (vrouwen) en maandag (mannen) op het programma. De Jeugd Olympische Spelen vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. Vier jaar geleden vertegenwoordigde Kirsten Nuyes Nederland op de YOG en eindigde toen in Nanjing als zesde. De Koning: “Ik kijk erg uit naar deze geweldige ervaring, om te strijden tegen de beste triatleten ter wereld en om Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.” TeamNL zal tijdens de YOG op de website teamnl.org een livestream communiceren waarop de verrichtingen van de Nederlandse atleten te volgen zijn.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten