Sanne Broeksma verdedigt EK-titel op Ibiza

IBIZA (SPA) - De beste (cross)triatleten en duatleten van Europa strijken vanaf zaterdag neer op Ibiza voor het EK Multisport. In totaal twintig Nederlanders komen in de elite-, U23- en juniorencategorieën namens TeamNL uit op de onderdelen (cross)duathlon, crosstriathlon en aquathlon. Sanne Broeksma werd vorig jaar Europees kampioene op de crossduathlon.

Het ETU Multisport Festival op Ibiza gaat zaterdag 20 oktober van start met het EK duathlon over de standaard afstand (10 km lopen, 40km fietsen en 5km lopen). In Santa Eulalia, aan de oostkust van Ibiza, komen namens Nederland Marlou Bijlsma en Yennick Wolthuizen bij de elite aan het vertrek. Nederlands kampioene Sophie van der Most is één van de favorieten in de titelstrijd bij de beloften (onder 23 jaar). Zij veroverde begin juli in deze categorie de zilveren medaille op het WK duathlon in Denemarken.

Wesley Mols - goed voor het brons in Denemarken - is een kanshebber voor het podium bij de mannen onder 23 jaar. Mols wordt op Ibiza vergezeld door Thomas Cremers, Niels te Pas en Thijs Wiggers. Ook zijn er podiumkansen voor Joey van ’t Verlaat die in Denemarken een bronzen medaille won bij de junioren. Naast Van ’t Verlaat komen ook Olaf Jan Bosscher, Maaike Telkamp en Marije Hijman in actie bij de junioren. Bosscher doet op woensdag 24 oktober bovendien mee aan het EK aquathlon.

293695 sanne broeksma ek crossduathlon 2017 foto bereczky sandor 750x400 85bed2 large 1539833398

Offroad

Saint Joan de Labritja in het noorden van Ibiza is op dinsdag 23 oktober het strijdtoneel voor het EK crossduathlon, de offroad-discipline van de duathlonsport. Sanne Broeksma verdedigt in deze race haar titel. De ex-korfbalster was een jaar geleden bij haar EK-debuut in het Roemeense Targu Mures de verrassende winnares van het goud. Nederland wordt verder in de crossduathlon vertegenwoordigd door Daan Schouten en Patrick Dekkers (elitemannen). Victor Goené was kanshebber op eremetaal bij de junioren, maar na een aanrijding tijdens een van zijn laatste trainingen in Nederland waarbij hij zijn kaak brak, moest hij afzeggen. Goené zou ook starten op de crosstriathlon.

Twee dagen na de crossduathlon, op donderdag 25 oktober, staat het Europees kampioenschap crosstriathlon op het programma. De crosstriatleten strijden aan de westkust bij Cala Bassa, waar wordt gezwommen in de Middellandse Zee, om de titels. Joep Staps verdedigt de Nederlandse eer bij de elitemannen. Ruben Slot, Hugo Bosscher, Lucas Goené en Quirijn Waayenberg jr. maken de Nederlandse afvaardiging bij de junioren compleet.

Multisport

Naast de elite-atleten komen op het EK Multisport ook diverse Nederlandse agegroupers in actie in de strijd om de EK-titels in de diverse leeftijdscategorieën. Het is daarbij mogelijk om deel te nemen aan meerdere onderdelen. Op het programma staan naast de al genoemde onderdelen ook triathlon over de middenafstand, aquathlon en swim-bike. Het Multisport festival is een nieuwe formule, die EK's en WK's van diverse disciplines en varianten van triathlon en duathlon combineert in een toernooi van een week met daaromheen allerlei festival-activiteiten. In 2020 komt het WK Multisport naar Almere.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten