Rachel Klamer en Jetze Plat triatleten van het jaar

ARNHEM - Tijdens het dertiende jaarcongres van de Nederlandse Triathlon Bond op Papendal zijn Rachel Klamer en Jetze Plat uitgeroepen tot sporters van het jaar. Tijdens de congresdag werden ook de jaarkalenders 2019 gepresenteerd en was er aandacht voor de EK's triathlon die volgend jaar in Weert en Almere gehouden worden.

Jetze Plat is net als in 2017 de sportman van het jaar bij de NTB. Er wordt in de verkiezing geen onderscheid gemaakt tussen parasporters en overige atleten en Plat's prestaties werden door de technische staf en de stemmende leden het hoogst aangeslagen. Hij ontving uit handen van de naamgever de Rob Barel award.

Rachel Klamer won de Thea Sybesma award die toegekend wordt aan de beste triatlete. Klamer ontving de prijs voor de vierde maal en bedankte via een videoboodschap vanaf haar vakantieadres voor de genoten steun in het jaar waarin ze als eerste Nederlandse een race uit de World Triathlon Series won. Barbara de Koning, die namens Talent TeamNL naar de Youth Olympic Games ging, werd uitgeroepen tot talent van het jaar. Tessa Kortekaas won de prijs voor beste agegrouper.

Tekst gaat verder onder de foto en video

296267 01%20sportman%20 %20rob%20barel%20award%20 %20jetze%20plat 09665a large 1542459012
Hqdefault

Teamcompetities met drie Super Weekends

Met 261 deelnemende teams, exact gelijk aan het aantal van afgelopen jaar, zijn de Teamcompetities Triathlon wederom volledig gevuld. De competitie wordt afgetrapt met drie Super Weekends, waarop alle teams in dezelfde stad in actie komen. Op 18 en 19 mei beginnen alle competities bij DUIN Almere. In ronde twee gaan alle teams naar EK-locatie Weert voor een weekend vol races. Ronde drie is een Superdag in Rotterdam. De Run Bike Run Series gaan in 2019 het vierde seizoen in en vormen een steeds herkenbaardere aanvulling op het teamsport-element van de sport met wedstrijden zowel in het voorjaar als het najaar en vernieuwende wedstrijdconcepten in de duathlonsport. Ook de kalender van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit is bekendgemaakt en deze biedt een aantal prachtige uitdagingen voor zowel nieuwe jeugdtriatleten als ambitieuze junioren.

Bekijk de jaarkalenders van de Teamcompetities, Run Bike Run Series en het Forte Jeugd- en Juniorencircuit:

Voor meer nieuws en achtergronden:

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten