TeamNL triathlon naar Kaapstad

KAAPSTAD - Voor de Nederlandse selectie begint zondag traditiegetrouw het nieuwe triathlonseizoen met de ITU World Cup in Zuid-Afrika. Rachel Klamer gaat in Kaapstad – net als haar Zuid-Afrikaanse verloofde Richard Murray bij de mannen- met nummer één van start. Het grootste deel van het team komt rechtstreeks vanuit de hoogtestage in Namibië.

Hoogst geplaatste atlete

Het Nederlandse team reisde vanuit Windhoek, waar drie weken op hoogte werd getraind, naar Zuid-Afrika waar de enige World Cup op Afrikaanse bodem wordt gehouden. “We hebben goed kunnen trainen in Namibië, maar er gaat op het moment een buikvirus rond in het team, dus het is moeilijk in te schatten wat we kunnen verwachten. We hopen in ieder geval dat iedereen zondag weer fit is”, aldus hoofdcoach Louis Delahaije. Rachel Klamer, die vorig jaar de World Triathlon Series-race in Abu Dhabi won, is de hoogst genoteerde atlete in het vrouwenveld. De TeamNL-atlete uit het Overijsselse Beuningen schreef de wedstrijd in Kaapstad in 2013, toen meetellend voor de ITU Africa Cup, op haar naam en maakte op het podium kennis met haar toekomstige echtgenoot Richard Murray die ook op het bovenste treetje stond. In 2017 eindigde ze in Kaapstad als vierde en een jaar geleden legde ze beslag op de zesde plaats.

288033 whatsapp image 2018 03 02 at 09.10 .29  7d4c37 large 1534915200

Klamer kan in Kaapstad tegenstand verwachten van de Amerikaanse Summer Cook, die na haar huwelijk als Summer Rappaport door het leven gaat, van haar landgenote Chelsea Burns en de Japanse Yuka Sato. Naast Klamer komen er in Nederland nog vijf Nederlandse deelneemsters aan het vertrek. Rani Škrabanja en Jeanine Kocken trainden ook op hoogte in Namibië en Maya Kingma, Kirsten Nuyes en Jony Heerink maken in Zuid-Afrika het Nederlandse zestal compleet.

Van der Stel vorig jaar zesde

Richard Murray is de grote favoriet voor de overwinning in de mannenrace. De in Beuningen woonachtige Zuid-Afrikaan schreef zijn thuiswedstrijd al vijf keer op zijn naam en was ook vorig jaar de sterkste. Naast Murray zijn de ogen vooral gericht op landgenoot Henri Schoeman, de nummer drie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Nederlandse inbreng komt in Kaapstad van Jorik van Egdom, Marco van der Stel, Menno Koolhaas en Donald Hillebregt. Jorik van Egdom is met rugnummer veertien de hoogst geplaatste Nederlander. Marco van der Stel eindigde vorig jaar verrassend als zesde in Kaapstad en is er op gebrand om ook nu weer in de top tien te eindigen.

De ITU doet zondag verslag via het Twitter-account @worldtriathlon en de lokale organisatie via @triathlon_CT Om 14.15 uur lokale tijd is de start van de vrouwen. De mannen gaan zondag om 16.15 uur van start.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten