Schouten en Van Vliet verdedigen crossduathlontitels

De Pyramide van Austerlitz vormt zaterdag voor het tweede achtereenvolgende jaar het decor voor het Nederlands kampioenschap crossduathlon. Daan Schouten en Linda van Vliet verdedigen hun titel in Woudenberg, maar de tegenstand is groot.

De Pyramide, een erfenis van Napoleon, staat op één van de hoogste punten van de Utrechtse heuvelrug en de deelnemers staat dan ook weer een uitdagend parcours te wachten. Daan Schouten lijkt samen met Joep Staps - de nummer twee van vorig jaar - de grote favoriet voor de titel bij de mannen. Ook de nummer drie van 2018, Nick van Tol, staat op de startlijst en is ook nu een gegadigde voor het podium. Verder moet er rekening gehouden worden met Yennick Wolthuizen, de regerend kampioen op de lange afstand duathlon.

309127 pyramide 402d71 large 1554865901

Het mannen- en vrouwenpodium van vorig jaar in Woudenberg.

Titelverdediger Linda van Vliet komt terug van een armblessure na een val vorig jaar juni en zit pas sinds kort weer op de mountainbike. Het blijft dan ook even afwachten of ze in Woudenberg alweer mee kan strijden voor de titel. Podiumkandidaten zijn verder Jony Heerink, veldrijdster Lotte Jacobs, Claudia Striekwold, Femke van Kessel en Ingrid van Lubek, de Nederlands kampioene crosstriathlon.

De NK-race voor mannen begint zaterdag om 10.45 uur, de vrouwen starten vijf minuten later. Naast het NK voor elite wordt er in Woudenberg ook door de masters en de jeugd en junioren gestreden om de Nederlandse titel. De Pyramide Duathlon vormt tevens de aftrap voor het Jeugd- en Juniorencircuit 2019.

Klik hier voor het complete programma en de deelnemerslijsten

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.