TeamNL triathlon en paratriathlon klaar voor raceweekend

ARNHEM - Ruim anderhalve maand na de seizoensopener in Abu Dhabi staat zaterdag in Bermuda de tweede wedstrijd meetellend voor de World Triathlon Series op het programma. Vier Nederlanders, aangevoerd door Rachel Klamer, komen aan de start in Bermuda waar een triathlon over de olympische afstand op het programma staat. TeamNL paratriathlon is in Milaan, voor de start van de World Paratriathlon Series 2019.

Rachel Klamer begon het seizoen in Abu Dhabi, de wedstrijd die ze een jaar geleden op haar naam schreef, met een dertiende plek. Klamer, die zich in Florida met teamgenoten en coach Jordi Meulenberg voorbereidde op de tweede WTS-race, zal in Bermuda dan ook van start gaan met nummer dertien. Naast Klamer komen ook Maya Kingma (startnummer 22) en Kirsten Nuyes (starnummer 46) namens Nederland aan het vertrek in de vrouwenrace.

310320 2018wtsbermuda 164235  wag7330 a85ec8 original 1556166325

Jorik van Egdom is de enige Nederlander in de mannenwedstrijd in Bermuda. Marco van der Stel ontbreekt. Voor hem is een ander wedstrijdprogramma gekozen met de European Cup-race in het Portugese Quarteira dit weekend en de World Cup in Madrid volgend weekend. Van Egdom zette begin maart in Abu Dhabi met de 23ste plaats zijn beste resultaat ooit neer in een WTS-wedstrijd. De triatleet uit Veenendaal hoopt zich dit seizoen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio en daarvoor moet hij in ieder geval een keer bij de eerste zes eindigen in een World Triathlon Series-wedstrijd.

Jordi Meulenberg, coach van dienst in Bermuda, vindt het lastig om verwachtingen uit te spreken voor de Nederlanders in Bermuda. “Omdat de laatste WTS-wedstrijd alweer meer dan anderhalve maand geleden was, weten we niet hoe andere atleten er voor staan. Maar we gaan hoe dan ook voor het hoogst haalbare resultaat.”

TeamNL paratriathlon is neergestreken in Milaan, waar de World Paratriathlon Series 2019 van start gaan. In de rolstoelklasse komen Jetze Plat en Geert Schipper bij de mannen en Margret IJdema bij de vrouwen in actie. Maurits Morsink vertegenwoordigt ons land in de klasse PTS2 en Nico van der Burgt debuteert bij de mannen PTS3. De WPS-Serie wordt in mei vervolgd in Yokohama en in juni racen de paratriatleten in Montreal.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten