Grote groep Nederlanders naar WK Multisport in Pontevedra

ARNHEM - Een groep van negenentwintig Nederlanders komt van 27 april tot en met 4 mei in actie tijdens het WK Multisport in de Spaanse kustplaats Pontevedra.Het kampioenschapsfestival waarin in verschillende combiduursporten om de wereldtitels wordt gestreden, wordt dit jaar vanuit Nederland met extra belangstelling gevolgd. Het WK Multisport vindt volgend jaar september namelijk in Almere plaats.

Technisch coördinator Armand van der Smissen vaardigde een overwegend jong TeamNL af naar het WK Multisport in Pontevedra, waar de duatleten op zaterdag 27 april het spits afbijten. Sophie van der Most behaalde vorig jaar in het Deense Fynn op dit onderdeel een zilveren medaille bij de vrouwen onder 23 jaar en deze keer strijdt ze mee om het eremetaal bij de elitevrouwen. Nederland heeft bij de mannen geen ijzers in het vuur bij de elitemannen, maar met Thomas Cremers, Niels te Pas, Wesley Mols en Stijn Jansen zijn er wel vier landgenoten die voor de podiumplaatsen gaan strijden bij de beloften (onder 23 jaar).

310333 cabecera web 1068px 65baf5 original 1556170794

Nederlands kampioen Joep Staps is op dinsdag 30 april de enige Nederlander bij de elitemannen in de crosstriathlon. Claudia Striekwold vertegenwoordigt ons land bij de elitevrouwen. Maud Golsteyn meldde zich woensdag af vanwege een virus in haar luchtwegen. Victor Goené, vorig jaar goed voor een bronzen medaille bij de junioren, en Alex Kling komen in Pontevedra uit in de beloftenwedstrijd.

De NTB heeft voor het eerst ook een compleet team afgevaardigd naar het WK aquathlon (zwemmen-hardlopen). Omdat het WK volgend jaar plaatsvindt in Almere gaat de technische staf dit seizoen sterker inzetten op de evenementen die tijdens dit kampioenschap op het programma staan. Vincent Böhm en Tjardo Visser komen op donderdag 2 mei in actie bij de elitemannen. Eva Cornelisse komt aan de start van de kampioensrace voor vrouwen onder 23 jaar, terwijl Roel Kwaaitaal, Koen Hijman en Stijn Jansen de Nederlandse inbreng vormen bij de mannen onder 23 jaar.

Zaterdag 4 mei staat het WK triathlon lange afstand gepland, als slotnummer van het Multisport festival. Bondscoach Rik van Trigt selecteerde Miriam van Reijen voor de elitewedstrijd bij de vrouwen en Diederik Scheltinga en Tjardo Visser bij de mannen.

In Pontevedra strijden ook negen Nederlandse junioren in de verschillende disciplines om de wereldtitels en er doen ook diverse Nederlandse agegroupers mee aan de verschillende kampioenschapsonderdelen. Alle deelnemers zijn te vinden via de link naar de startlijsten. Het tijdschema staat op de website van het ITU WK Multisport.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten