Selecties EK triathlon Weert bekend

ARNHEM- Technisch directeur Adrie Berk heeft de selecties bekend gemaakt voor het EK triathlon dat van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni in Weert plaatsvindt. In totaal komen eenentwintig Nederlandse elite-atleten en junioren aan de start in Weert, naast een omvangrijk aantal agegroupatleten.

Enkele Nederlandse atleten staan nog op de wachtlijst en kunnen in een later stadium toegevoegd worden aan de startlijst. In Weert wordt naast de individuele titels ook gestreden om het Europees kampioenschap mixed team relay. Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom vertegenwoordigen Nederland op dit onderdeel dat in Tokio voor het eerst op het olympisch programma staat.

311858 header 2019 opti%20%281%29 1c5e70 large 1557358004

Klamer, Van der Stel en Kingma laten het individuele EK in Weert aan zich voorbijgaan. Alleen Jorik van Egdom, die vorig jaar de ETU-cup race in Weert op zijn naam schreef, komt van dit viertal in actie. “Een kampioenschap in eigen land is heel speciaal en met Rachel hebben we ook een kanshebber voor de Europese titel in huis, maar het EK valt in een heel drukke wedstrijdperiode – met de World Triathlon Series-wedstrijden in Leeds, Nottingham, Montréal en Hamburg waar belangrijke olympische kwalificatiepunten te verdienen zijn. We willen niet het risico nemen dat atleten overbelast of geblesseerd raken”, vertelt Adrie Berk.

De teamrelay staat op zondag 2 juni op het programma, na het individuele EK over de olympische afstand (1500 m zwemmen, 40km fietsen en 10 km lopen) op vrijdag 31 mei (vrouwen) en zaterdag 1 juni (mannen). “Normaal volgt de teamrelay na een sprinttriathlon, daar herstel je net iets sneller van”, vervolgt Berk. “We willen dan ook met een zo vers mogelijk team aan de start komen in de teamrelay, dat is een tweede reden waarom de meeste leden van de teamrelay niet individueel in Weert starten.”

Er zijn in Weert in de teamrelay belangrijke punten te verdienen voor de olympische kwalificatieranking. Berk: “We hopen met een podiumplaats en de bijbehorende rankingpunten afstand te nemen van concurrerende Europese landen. Nederland neemt momenteel de zesde plaats in en de eerste zeven landen op de ranking gaan naar Tokio. We moeten dan ook alles op alles zetten om die positie vast te houden of te verbeteren.”

De gemengde teamestafette voor junioren wordt na de individuele wedstrijden in Weert vastgesteld. Meer dan 150 Nederlanders nemen deel aan de kampioenschappen voor agegroupers. In leeftijdsklassen strijden zij om Europese titels. De races voor agegroupers vinden plaats op zaterdag en zondag.

 

Selecties EK Weert

Elite-mannen

Jorik van Egdom

Youri Keulen

Donald Hillebregt

Elite-vrouwen

Lotte Wilms

Joni Heerink

Rani Škrabanja

Kirsten Nuyes

Marije Dankelman

Junior-mannen

Niels  van Lanen

Ian Pennekamp

Syb de Jong

Jesse Cuijpers

Gjalt Panjer

Junior-vrouwen

Silke de Wolde

Barbara de Koning

Romy Spoelder

Luna de Bruin

Kim van 't Verlaat

Mixed team relay

Rachel Klamer

Marco van der Stel

Maya Kingma

Jorik van Egdom

Meer informatie

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten