Duatleten actief op NK Hoogerheide en EK in Denemarken

Hoogerheide is zondag voor het tweede achtereenvolgende jaar het decor voor het NK duathlon over de sprintafstand. Een dag eerder komen er drie Nederlandse atleten in actie op het EK  duathlon over de middenafstand in het Deense Viborg.  

Het NK sprint duathlon (2,5 km lopen, 20 km fietsen, 5 km lopen) maakt ook dit jaar weer deel uit van de Run Bike Run Series. Titelverdediger bij de mannen, Thomas Cremers, won twee weken geleden nog een bronzen medaille op het WK duathlon voor beloften in het Spaanse Pontevedra en is ook nu weer favoriet voor de Nederlandse titel. Ook de nummers twee en drie van 2018, Wesley Mols en Alexander Picard, zijn favorieten voor het podium, evenals Niels te Pas, vierde op het WK voor beloften, en Joep Staps, de Nederlands kampioen crosstriathlon.

311859 nk%20sprint%20duathlon 63111e large 1557359333

De titelverdedigers in Hoogerheide: Thomas Cremers en Jony Heerink

Jony Heerink verdedigt in Hoogerheide haar titel bij de vrouwen. De atlete van Hellas, die afgelopen weekend nog actief was in de World Cup triathlon in Madrid, kan naar verwachting vooral tegenstand verwachten van Sophie van der Most, de nummer zeven van het WK duathlon in Pontevedra, alleskunner Shirin van Anrooij en Floor van den Brand.

EK Powerman

In het Deense Viborg vindt zaterdag het Europees kampioenschap duathlon over de middenafstand (10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen) plaats. Nederland wordt in Denemarken vertegenwoordigd door Marina van Dijk, Daan de Groot en Yennick Wolthuizen. Van Dijk won een jaar geleden een bronzen medaille op het EK, De Groot eindigde toen bij de mannen op de vijfde plaats. 

Het NK voor vrouwen in Hoogerheide start om 13.00 uur, de mannen vertrekken om 14.45 voor hun kampioensrace.

Meer informatie

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten