TeamNL Triathlon in Mixed Relay Series Nottingham

ARNHEM - Een week na de World Triathlon Series-race in Leeds komen Maya Kingma, Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom zaterdag aan de start van de Mixed Relay Series in het Engelse Nottingham.

UPDATE: Door de aanhoudende regenval in Nottingham - waardoor de waterkwaliteit in de Trent drastisch achteruit is gegaan - is de triathlon omgezet naar een duathlon. De wedstrijd vindt nu plaats over 1,5 km lopen, 7 km fietsen en 1,5 km lopen. “Het is altijd jammer als een evenement wordt veranderd”, laat coach Louis Delahaije vanuit Nottingham weten. “We zijn triatleten en niet hierheen gekomen voor een duathlon, maar de waterkwaliteit is heel slecht, dus dit is wel een verstandige keuze."

De Mixed Relay Series 2019 bestaan uit vijf wedstrijden, waarvan Nottingham de tweede in de rij is. Nederland finishte in de openingswedstrijd in Abu Dhabi op de negende plaats. De race in het Midden-Oosten werd gewonnen door Australië, voor de USA en Nieuw-Zeeland.

Twee weken geleden kwam het Nederlandse viertal in actie op het EK mixed teamrelay in Weert, waar het team achter Frankrijk en Duitsland de bronzen medaille voor zich opeiste. TeamNL Triathlon komt in Nottingham in dezelfde samenstelling in actie als in Weert.

319699 weert%20relay 96ad73 original 1560403512

Waar eerder altijd Rachel Klamer als eerste van start ging, beet in Weert Kingma de spits af voor Nederland. In Nottingham begint Kingma waarschijnlijk weer als eerste – de definitieve volgorde wordt vrijdag bekend gemaak - gevolgd door Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom. Klamer kampte in Leeds vorige week met luchtwegproblemen, maar lijkt op tijd hersteld voor de race op zaterdag.

De mixed teamrelay maakt tijdens de Olympische Spelen in Tokio voor het eerst deel uit van het olympische programma. Elf landen, plus gastland Japan, mogen meedoen aan het spectaculaire nieuwe onderdeel. De beste zeven landen op de olympische kwalificatieranking per 31 maart 2020 plaatsen zich. De overige drie plaatsen – gastland Japan krijgt automatisch een startplek – worden tussen 1 april en 11 mei 2020 verdeeld. Naast dat een land zich  moet kwalificeren, moeten de atleten in de relay ook nog een plaats bij de eerste 140 op de individuele – niet geschoonde – olympische ranking hebben veilig gesteld. Nederland neemt momenteel de vijfde plaats op de olympische ranking in.

 De overige drie wedstrijden die meetellen voor de Mixed relay Series zijn op 7 juli in Hamburg, waar het WK teamrealy op het programma staat, op 21 juli in Edmonton en het Olympic Qualification Event in Tokio op 18 augustus . BBC Two zendt de wedstrijd in Nottingham zaterdag uit, vanaf 17.00 uur (Nederlandse tijd).

 

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.