Paratriatleten starten kwalificatietraject Tokio in Montreal

ARNHEM - Het is een vol weekend voor TeamNL Triathlon. Het Canadese Montreal is vrijdag en zaterdag het decor voor de World Triathlon Series én de World Paratriathlon Series. De (cross)duatleten en -triatleten komen van 29 juni tot en met 7 juli in actie op het EK Multisport in Roemenië en zaterdag staat in eigen land de ETU Premium European Cup in Holten op het programma.

Rachel Klamer en Maya Kingma komen zaterdag aan de start van de World Triathlon Series-race in Montreal. Klassementleidster Katie Zaferes uit de Verenigde Staten voert met nummer één het deelnemersveld aan en ook Jessica Learmonth, tweede in de tussenstand, en de als vierde geplaatste Georgia Taylor-Brown komen in actie in Canada.

Een aantal atletes – zoals Non Stanford en Vicky Holland uit Groot-Brittannië en de Amerikaanse Taylor Spivey - laat de wedstrijd in Montreal echter aan zich voorbij gaan en dat biedt kansen voor Rachel Klamer (met startnummer vijf) en Maya Kingma (startnummer zeven). Voor Klamer, herstellende van ziekte, en Kingma zijn er weer punten voor de olympische kwalificatieranking te verdienen, maar Montreal is voor beide atletes geen officieel kwalificatiemoment. Jorik van Egdom en Marco van der Stel ontbreken in alweer de vijfde WTS-race van het seizoen, voor hen ligt de focus op het WK mixed teamrelay volgende week in Hamburg.

 

World Paratriathlon Series

Bondscoach Bas de Bruin is met vijf paratriatleten vertegenwoordigd in Montreal waar de eerste punten voor de paralympische ranking voor Tokio kunnen worden verdiend. Nagenoeg de gehele wereldtop is in Canada aanwezig om de eerste klappen uit te delen. Zo ook paralympisch kampioen Jetze Plat en Geert schipper, de nummer twee in Rio, die voor niets minder dan de eerste twee podiumplaatsen in de PTWC-klasse voor rolstoelatleten naar Canada zijn afgereisd.

320983 jetze%20plat 80f5f9 original 1561615178

Rolstoelatlete Margret IJdema heeft in de PTWC-klasse bij de vrouwen geduchte concurrentie en gaat voor een plek in de top vijf. In de PTS2-klasse wordt Nederland vertegenwoordigd door Maurits Morsink en Nico van der Burgt start in Montreal in de PTS3-klasse. De paratriathlon staat vrijdag vanaf 13.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma. Rachel Klamer en Maya Kingma starten zaterdag om 20.30 uur (Nederlandse tijd).

 

EK Multisport Roemenië

Negentien atleten vertegenwoordigen Nederland op het EK Multisport dat van 29 juni tot en met 7 juli in het Roemeense Targu Mures wordt gehouden. TeamNL was eerder dit jaar al succesvol op het WK Multisport in het Spaanse Pontevedra, met een gouden medaille voor juniore Willemijn Fuite (crosstriathlon) en bronzen medailles voor de beloften Thomas Cremers (duathlon) en Victor Goené (crosstriathlon). Ook in Roemenië maakt Nederland weer volop kans op medailles.

Premium European Cup Holten

In eigen land staat zaterdag in Holten de ETU Premium European Cup op het programma tijdens de vijfendertigste editie van het gerenommeerde triathlonevenement. Donald Hillebregt, Marco Akershoek, Youri Keulen, Pim Venderbosch, Lars van der Knaap en Thomas Cremers starten bij de mannen in de elitewedstrijd. Jony Heerink, Quinty Schoens, Rani Škrabanja, Marije Dankelman, Deborah Wissink, Eva Cornelisse, Elianne Huitema, Joyce Caro, Maaike Telkamp en Anna Witteveen komen in actie bij de elitevrouwen. Ook komt er een groot aantal Nederlandse junioren aan de start.

 Heeft u onze mediakit al gezien? Hierin staan de wedstrijdkalender 2019 en diverse foto's van onze atleten:

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten