Schoens vervangt Klamer in Edmonton

ARNHEM - Voor TeamNL Triathlon staat er zondag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In Edmonton gaan Maya Kingma, Quinty Schoens, Marco van der Stel en Jorik van Egdom er in de mixed teamrelay alles aan doen om hun zevende plek op de olympische kwalificatieranking vast te houden.

De trip naar Canada was aanvankelijk niet ingepland, maar na de wedstrijd in Nottingham, bleek deelname in Edmonton noodzakelijk. “Als Maya in Nottingham niet op haar hak was getrapt en dus geen schoen had verloren, dan hadden we ons minder zorgen hoeven maken”, legt technisch directeur Adrie Berk uit. “Omdat de concurrentie voor de zevende plek groot is en we de punten hard nodig hebben, hebben we besloten toch naar Edmonton te gaan.”

TeamNL Triathlon komt daar echter zonder Rachel Klamer, twee weken geleden nog vierde in Hamburg, aan de start. Zij wordt vervangen door Quinty Schoens. “We hadden in plaats van de wedstrijd in Edmonton een hoogtestage in Sankt Moritz gepland en aangezien Rachels individuele traject en eventuele medaillekansen uiteraard ook heel belangrijk zijn, hebben we besloten dat die stage voor haar gewoon door zou gaan. In Quinty hebben we bovendien een goede vervangster. Zij heeft met goede prestaties in de World Cup in Antwerpen en in Holten laten zien dat ze in vorm is en ze komt goed tot haar recht op de korte afstanden van de teamrelay.”

324405 quinty%20schoens 6742a6 original 1563421697

Quinty Schoens finishte in Holten op de vierde plaats net naast het podium

Het doel is dit keer een top zes notering. Berk: “We willen in ieder geval ons vijfde resultaat op de ranking verbeteren en dat was de achtste plaats van vorig jaar in Edmonton. We staan nu zevende op de ranglijst – een plek die ons rechtstreeks kwalificeert voor Tokio – maar Canada, België en Zwitserland zitten ons op de hielen.”

De focus van TeamNL Triathlon ligt dit weekend op de mixed teamrelay. Aan de individuele sprintwedstrijden op zaterdag doen geen Nederlanders mee. Er staat dit seizoen nog één mixed teamrealy, tijdens het testevent in Tokio, op het programma waarin punten voor de olympische kwalificatieranking gehaald kunnen worden. Volgend jaar telt waarschijnlijk alleen de Mixed Teamrelay Series-wedstrijd in Abu Dhabi nog mee. De mixed teamrelay begint zondag om 16.30 uur lokale tijd (0.30 uur in de nacht van zondag op maandag in Nederland).

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.