Triatleten TeamNL naar WK en Grand Final Lausanne

ARNHEM - Het Nederlands triathlonteam komt dit weekend in actie in Lausanne, waar de Grand Final van de World Triathlon Series en het WK paratriathlon en het WK junioren op het spel staan. Rachel Klamer, Maya Kingma en Jorik van Egdom nemen deel aan de Grand Final. Jetze Plat en Geert Schipper zijn de belangrijkste medaillekandidaten voor het WK paratriathlon in de Zwitserse plaats.

Het spits wordt vrijdag afgebeten door de junioren. In sterk internationaal getinte startvelden met minimaal 35 nationaliteiten en 71 atleten per startserie, komen Jesse Cuijpers, Luna de Bruin en Barbara de Koning als eerst in actie. Het zwemonderdeel wordt afgewerkt in het meer van Genève, met de start vlak voor het olympisch museum. Een uitdagend fietsparcours van vijf kilometer per ronde met een klim van 10% en looprondes van 2,5 kilometer completeren het WK-parcours.

Zaterdag komen de elite atleten in actie tijdens de Grand Final van de World Triathlon Series. Jorik van Egdom start in het mannenveld, waarin Vincent Luis (FRA) de koppositie verdedigt. Katie Zaferes (USA) voert het klassement aan bij de vrouwen, waarin Rachel Klamer de zevende plek verdedigt en Maya Kingma momenteel op plek 25 staat.

Zondag is de dag van het WK paratriathlon. Met Jetze Plat en Geert Schipper heeft TeamNL twee ijzers in het vuur in de strijd om de wereldtitel in de rolstoelcategorie PTWC. Plat is de regerend wereldkampioen en hij is gebrand op titelprolongatie. Margret IJdema komt bij de vrouwen in dezelfde klasse uit. Maurits Morsink werd vorig jaar vijfde op het WK in Gold Coast en is op zoek naar zijn eerste WK-medaille. Nico van der Burgt is de WK-debutant in de ploeg van Bas de Bruin. Van der Burgt komt uit in de klasse PTS3.

296267 01%20sportman%20 %20rob%20barel%20award%20 %20jetze%20plat 09665a large 1542459012

In Lausanne komen ook 25 Nederlandse agegroupers aan de start. Negen atleten nemen deel aan de sprintafstand en 16 betwisten de olympische afstand. Ook hun races zijn, net als die van de elite atleten, de junioren en de paratriatleten, naar verwachting online live te volgen via triathlonlive.tv

Programma Nederlandse atleten

Vrijdag 30 augustus

08.00 uur WK junioren vrouwen (Luna de Bruin, Barbara de Koning)

10.00 uur WK junioren mannen (Jesse Cuijpers)

Zaterdag 31 augustus

07.15 WK agegroup sprint (9 Nederlanders)

14.21 WTS Grand Final mannen (Jorik van Egdom)

17.06 WTS Grand Final vrouwen (Maya Kingma, Rachel Klamer)

Zondag 1 september

07.15 WK agegroup olympische afstand (15 Nederlanders)

14.00 WK Paratriathlon (Jetze Plat, Geert Schipper, Margret IJdema, Maurits Morsink, Nico van der Burgt)

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten