Drie Nederlanders in Powerman Zofingen

ARNHEM - Drie Nederlanders komen zondag aan de start van het WK Powerman, het wereldkampioenschap lange afstand duathlon, voor elite in Zofingen. Daan de Groot en Thomas Bruins komen uit in de mannenrace en Ann Schoot Uiterkamp start  bij de vrouwen.

Daan de Groot debuteerde dit voorjaar in de Powerman Duitsland met een overwinning op de lange afstand. Een maand later veroverde hij in het Deense Viborg de Europese titel en lijkt op papier dan ook één van de favorieten voor het podium. Zelf tempert hij de verwachtingen een beetje. “Ik ben helemaal fit en heb me optimaal voorbereid, maar er zijn zeker zes andere atleten die qua ervaring en getraindheid meer kans hebben op de titel”, vertelt de ex-wielrenner. “Mijn focus ligt het op het zo goed mogelijk draaien van de wedstrijd en dan zie ik wel wat de uitslag wordt.”

329325 daan%20de%20groot af28a3 original 1567697812

Daan de Groot na het behalen van de Europese titel in Denemarken.

Het wereldkampioenschap in Zofingen (10 km lopen, 150 km fietsen en 30 km lopen) werd een jaar geleden gedomineerd door de Fransen. Gaël Le Bellec won de titel en zijn landgenoot Yannick Cadalen was goed voor het brons. Drievoudig wereldkampioen Le Bellec werd in mei van dit jaar in de Powerman Michigan aangereden door een auto en is niet van de partij in Zofingen. Cadalen is er wel en is samen met onder anderen de Belgen Seppe Odeyn en Diego van Looy en de Rus Maxim Kuzmin kanshebber op de titel. De in Australië woonachtige Thomas Bruins eindigde een jaar geleden, na lek gereden te hebben tijdens het fietsonderdeel, als zeventiende.

Ann Schoot Uiterkamp vertegenwoordigt Nederland bij de vrouwen. Een jaar geleden werd ze in Zofingen wereldkampioene in haar agegroup (30-34) en was daarmee goed voor de elfde plaats overall. Nu gaat ze bij de professionals van start. Favoriete voor de titel is de Zwitserse regerend kampioene Petra Eggenschwiler die in mei ook het sterkste was op het Europees kampioenschap in Viborg.   

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten