De Groot verdedigt NK-titel duathlon in Spijkenisse

ARNHEM - Spijkenisse is zondag het decor van het allerlaatste NK van het seizoen. De duatleten strijden in Zuid-Holland om de Nederlandse titels op de standaardafstand.

Daan de Groot is zondag de grote favoriet in Spijkenisse. De oud-wielrenner brak dit jaar internationaal door met de Europese titel op de lange afstand en zijn derde plaats op het WK lange afstand in Zofingen. Een jaar geleden veroverde De Groot in Spijkenisse, waar hij Yennick Wolthuizen twee minuten te snel af was, zijn eerste nationale titel.

Wolthuizen is zondag in Spijkenisse ook van de partij en is ook nu weer een favoriet voor het podium. Hellas uit Utrecht heeft naast De Groot en Wolthuizen met Jelle Lugten – mits hij weer hersteld is van de Ironman in Wales waar hij zich voor Kona kwalificeerde -  nog een ijzer in het vuur. Het drietal kan tegenstand verwachten van onder andere Thomas Cremers, de regerend kampioen op de sprint afstand en winnaar van het brons op het WK duathlon voor beloften.

334356 nk%20duathlon%20spijkenisse 816ce5 large 1570685184

Sophie van der Most en Daan de Groot een jaar geleden in Spijkenisse

Sophie van der Most is vandaag ziek afgemeld en verdedigt zodoende in Spijkenisse niet haar titel bij de vrouwen. De nummers twee en drie van vorig jaar, Marina van Dijk en Andrea Jochems, ontbreken vooralsnog op de deelnemerslijst. Voor Marlou Bijlsma, die met haar vierde plaats vorig jaar net buiten de medailles viel, lijkt de weg naar het podium en mogelijk de NK-titel dan ook open.

In Spijkenisse strijden ook de jeugd en junioren zondag om de Nederlandse titels. De jeugd bijt om 10.30 uur het spits af, gevolgd door de junioren om 11.30 uur. Het NK voor senioren begint om 14.15 uur.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.