Van der Smissen met kleine ploeg naar EK

Armand van der Smissen komt zaterdag met een kleine elite- en beloftenploeg aan de start van het EK duathlon in Spanje. Sophie van der Most en Thomas Cremers, aangevuld met vijf junioren, komen namens Nederland in actie in Punta Umbria.

“De datum voor dit toernooi werd pas vrij laat bekend en voor een aantal atleten komt het EK te vroeg in het seizoen”, legt duathloncoördinator Armand van der Smissen uit.

De Nederlanders lijken een underdogpositie te gaan vervullen in Spanje. “Sophie van der Most keert terug na de ziekte van Pfeiffer en het zou mooi zijn als zij haar positie in het veld kan herstellen.” Van der Most veroverde twee jaar geleden zowel op het EK als het WK een zilveren medaille bij de beloften en eindigde vorig jaar op het EK in Roemenië als achtste bij de elite.

Thomas Cremers strijdt in Punta Umbria bij de beloften mee om de podiumplaatsen. Hij won een jaar geleden in dezelfde categorie een bronzen medaille op het WK in Pontevedra. “Hij is misschien de dark horse in het kampioenschap”, vervolgt Van der Smissen. “Voor alle atleten geldt dat het afwachten is hoe ze overwinterd hebben. Thomas is net terug uit Portugal en heeft in ieder geval een goede winter achter de rug.”

348688 ek%20duathlon 0aa165 large 1583382134

Het juniorenteam in Spanje bestaat uit vier debutanten: Willemijn Fuite, Kim Van 't Verlaat, Silke de Wolde en Pim Bakker. Olaf Jan Bosscher greep vorig jaar in Târgu Mures met zijn vierde plaats net naast de medailles in de wedstrijd voor junioren.  

De starttijden in Punta Umbria op zaterdag 7 maart: 13.15 uur vrouwen junioren, 15.00 uur mannen junioren, 16.45 uur vrouwen elite/U23, 18.30 uur mannen elite/U23.  

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten