Rotterdam en Super League vinden samenwerking met een unieke triathlon in Zwemcentrum Rotterdam

ROTTERDAM – Zwemcentrum Rotterdam is op zaterdag 22 en zondag 23 augustus het podium van een spectaculair triathlonformat van de gerenommeerde Super League. ‘s Werelds beste triatleten nemen het in de Super League Triathlon Rotterdam tegen elkaar op in een race waarin de atleten zwemmen in het olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en hardlopen op loopbanden langs de kant. Rachel Klamer is de Nederlandse blikvanger.

Het nieuwe format is een creatieve invulling van een corona-proof topsportevenement. De race is gratis te volgen via een online stream en om het nog aantrekkelijker te maken, worden tal van statistieken van de atleten virtueel weergegeven. Zo vindt technologie een manier om een topsportevenement mogelijk te maken en de publieksbeleving te vergroten. Naast de wereldtop komt ook een afvaardiging uit de Nederlandse Eredivisie Triathlon in actie in Rotterdam.

 

Michael D’Hulst, CEO en mede-oprichter van Super League Triathlon, licht toe: “Dit is een heel speciaal moment voor Super League en voor de sport. Met dit evenement keren we eindelijk weer terug naar het racen na de lockdown. We zijn heel enthousiast over het nieuwe concept waarbij voor het eerst esports wordt toegepast in de triathlon.”

 

Ook de wethouder Sport, Sven de Langen, is enthousiast over het evenement. “De Super League Triathlon Rotterdam is het perfecte voorbeeld van hoe topsport en technologie elkaar kunnen versterken. Ik ben trots dat we dit met alle betrokken partijen in Rotterdam mogelijk kunnen maken. Het evenement is daarnaast een mooie aanvulling op het programma van onze Rotterdamse Summer of Esports.”

359386 4superleague malta 20 10 19 womens equalizer final 5236 e9fee4 large 1594883054

Nederlands bekendste triatlete Rachel Klamer is, naast tweevoudig olympisch medaillewinnaar Jonathan Brownlee en Richard Murray één van de deelnemers. “De Super League is een spectaculaire serie wedstrijden op bijzondere locaties in de wereld. Dat Rotterdam daar nu bij hoort is natuurlijk geweldig. Voor mij is het een kans om weer eens op Nederlandse bodem te racen en te testen hoe het met de vorm staat.”.

 

Bondsdirecteur Rembert Groenman vult aan: "De komst van de Super League past bij onze ambitie om internationale evenementen te helpen huisvesten in Nederland. Voor onze topatleten is het een podium om zich te manifesteren in eigen land en het geeft de sport meer bekendheid. ”

 

Publiek

Vanwege de RIVM-richtlijnen is Zwemcentrum Rotterdam slechts toegankelijk voor een beperkt aantal mensen. Er vindt daarom geen ticketverkoop plaats. Via winacties is het wel mogelijk om exclusieve publiekstickets te winnen. De online stream, inclusief virtuele weergave van statistieken van de atleten, is wereldwijd gratis te volgen. De stream wordt op een later moment gedeeld.

 

Summer of Esports

De Super League Triathlon Rotterdam is onderdeel van de Summer of Esports. Een programma waarin Rotterdammers worden uitgedaagd om aan diverse esports evenementen in de stad deel te nemen. Kijk voor alle activiteiten op www.summerofesports.nl.

------ einde bericht-----

Voor contact, niet voor publicatie: 

 

Adam Leitch Head of Communications Super League Triathlon

+44 7974 095744

adam@superleaguetriathlon.com

Aanmelden persnieuwsbrief Super League Triathlon Rotterdam

Foto's en video's van Super League Triathlon mogen gratis gebruikt worden in redactionele uitingen. Gaarne vermelden als bijschrift: Super League Triathlon

359387 bf9i6272 e3be8a large 1594883172
Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten