Wereldtoppers in Rotterdam voor Arena Games

Zwemcentrum Rotterdam is zondag het podium van een spectaculair triathlonformat van de gerenommeerde Super League: de Arena Games. Een select aantal wereldtoppers neemt het in Rotterdam tegen elkaar op in een race waarin de atleten zwemmen in het olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en hardlopen op loopbanden.

361105 let%20the%20games%20begin 8397e6 large 1597113541

 

Aan de start in Rotterdam komen onder anderen meervoudig wereldkampioen Javier Gomez Noya, tweevoudig olympisch medaillewinnaar Jonathan Brownlee, wereldkampioene Ironman Anne Haug, de Nederlandse Rachel Klamer en haar Zuid-Afrikaanse man Richard Murray. Namens Nederland komen verder Maya Kingma, Quinty Schoens, Marco van der Stel en Donald Hillebregt in actie. 

Voor de wedstrijd in Rotterdam werkt Super League Triathlon samen met de indoor cycling & running app Zwift en dat maakt van de Arena Games een corona-proof evenement waarin real life racing wordt gecombineerd met virtual racing. In Rotterdam komen de atleten tegen elkaar uit in een zogenaamd Triple Mix Format, waarin in drie superkorte en spectaculaire wedstrijden gestreden wordt om de overall overwinning. De wedstrijden in Rotterdam beginnen om 13.00 uur.

Een dag voor de wedstrijd van de professionals komen ook triatleten uit de Eredivisie in actie in Rotterdam. In series van maximaal tien atleten per heat - alle eredivisieteams mogen twee of drie atleten opstellen – wordt een zeer korte triathlonvariant afgelegd. Na 4 km fietsen op indoortrainers die langs de badrand zijn opgesteld, volgt het 1 km hardlopen op de loopband, waarna de atleten voor een afsluitende 300 meter zwemmen het 50m-zwembad in duiken.

De Arena Games kunnen wereldwijd gratis gevolgd worden via een online stream op de website van Super League Triathlon.

 

Klik hier voor een uitgebreide mediakit

Wie gebruik wil maken van foto’s, video’s of promotiemateriaal, nu of tijdens het raceweekend, of interesse heeft in cross-posting, semi-live clips of uitzendmogelijkheden, wordt verzocht om contact met ons op te nemen.

------ einde bericht-----

Voor contact, niet voor publicatie: 

 

Adam Leitch Head of Communications Super League Triathlon

+44 7974 095744

adam@superleaguetriathlon.com

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten