Dubbel WK voor triatleten in Hamburg

TeamNL triathlon eindelijk weer in actie dit weekend

HAMBURG - Een kort van te voren aangekondigd WK triathlon waar drie wereldtitels te verdienen zijn, is zaterdag en zondag de eerste race waar TeamNL triathlon weer in actie komt na de wereldwijde opschorting van evenementen tijdens de coronacrisis. Op zaterdag staat in Hamburg het WK sprint op het programma en zondag wordt de wereldtitel vergeven op het nieuwe olympische nummer, de mixed teamrelay.

WK sprint

Op zaterdag komen vier Nederlanders in actie tijdens het WK sprint. Rachel Klamer, Maya Kingma en Rani Škrabanja starten om 18.00 uur in het Stadtpark op een volledig afgesloten race venue, waar geen toeschouwers toegelaten worden. Marco van de Stel komt om 16.00 uur in actie in de mannenwedstrijd. Bondscoach Louis Delahaije blikt vooruit. "Het is in feite een raar verhaal, om een WK twee weken van tevoren aan te kondigen. Anderzijds zijn we heel blij eindelijk weer te kunnen racen. De grote vraag is hoe iedereen ervoor staat. Atleten hebben elkaar voor het laatst vorig seizoen getroffen. Wij weten dat onze ploeg stappen heeft gezet dit jaar, maar wat de concurrentie gedaan heeft, dat weet je niet. Er zullen verrassingen zijn in alle richtingen."

316618 relay9a%20etu c 3b323e large 1559828365

WK mixed teamrelay

Zondag wordt het WK mixed teamrelay gehouden. Nederland won op het onderdeel dat op de Spelen van Tokio zal debuteren, in 2017 brons op het WK en in 2019 brons op het EK. Het Nederlands team bestaat uit Rachel Klamer, Maya Kingma, Marco van der Stel en Jorik van Egdom. Rani Škrabanja en Donald Hillebregt zijn aangewezen als reserves. Louis Delahaije: "Iedereen is klaar om te knallen. We weten dat de Australiërs en de Nieuw-Zeelanders er niet bij kunnen zijn. Die eindigden in de afgelopen races steeds voor ons. Waar je normaal de top acht als doel zou stellen, moet je nu zeggen dat top zes reëel is. Daar gaan we dus voor." De start van het WK mixed teamrelay is zondagmiddag om 13.30 uur.

Geen World Triathlon Series

Het WK sprint staat voor het eerst sinds 2011 op de racekalender. Rachel Klamer werd dertiende in die editie. Sinds de start van de World Triathlon Series worden wereldtitels vergeven na een reeks van wedstrijden over een heel seizoen met de Grand Final als eindstation. De WTS konden dit jaar niet plaatsvinden. De WK's van dit weekend leveren geen punten op voor de wereldranglijst en vormen geen kwalificatiemoment voor de Spelen van Tokio.

Alle races zijn te volgen via TriathlonLive. Op zaterdag zendt de Duitse omroep ARD het WK sprint voor vrouwen rechtstreeks uit.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlandse Triathlon Bond

De persvoorlichter voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De persvoorlichter is bereikbaar via telefoonnummer 085- 070 1800 of per e-mail via persvoorlichter@triathlonbond.nl.

NTB
De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is opgericht in 1987 en behartigt de belangen van alle deelnemers en organisatoren van combiduursporten. Namens haar ruim 30.000 leden is zij aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. Transition Magazine is het visitekaartje van de triathlon- en duathlonsport. Op de site www.transition.nl vinden liefhebbers doorlopend nieuwe inspiratie.

berichten